Notes de premsa  

La Demarcació de Lleida del COAC ha fet públic el veredicte de la I Mostra d’Arquitectura de les Terres de Lleida, que assenyala les obres més rellevants realitzades durant l’any 2004, en les categories d’Edificis de Nova Planta d’Ús Públic, Edificis de Nova Planta d´Ús Privat, Restauració, Rehabilitació o Reforma, i Interiorisme i Muntatges Efímers. L’objectiu de la Mostra és difondre l’arquitectura més rellevant realitzada a les nostres comarques, crear un fons documental i reconèixer i estimular els esforços dels autors i agents implicats.

El jurat, integrat pels arquitectes Josep Llinàs, Manuel Gallego i Joan Maria Viader, ha premiat les obres següents:

En la categoria d’Edificis de Nova Planta d’Ús Públic s’ha premiat el Tanatori entre mitgeres d’Alcaràs, de Ramon Domènech, “per introduir ordre i Arquitectura a un entorn urbà dispers, revaloritzant-lo, així com per l’acurada precisió del seu disseny i per la proporció de la seva escala”. Dins d’aquesta categoria han merescut una Menció les obres “Pavelló Poliesportiu Corbins” a Corbins, de Romà Pàmpols i David Pàmpols, i el Centre Cívic al Centre Històric de Lleida” i l’Escola Bressol i Ludoteca al Centre Històric de Lleida” ambdues de Jaume Terés.

En la categoria d’Edificis de Nova Planta d´Ús Privat tres obres es reparteixen el premi ex-aequo: “Residència per Estudiants Universitaris” a Lleida, de Ramon Sanabria i Ramon Artigues, “per la professionalitat en enfrontar-se a un programa molt extens i cercar una escala més domèstica de l’edifici”; la “Casa Garriga – Poch” a Lles de Cerdanya d’Arturo Frediani, “per l’esforç inventiu i la lluïdesa de la imatge resultant”; i “Set habitatges de lloguer per a joves” a Lleida, de Ramon Fité i Julio Mejón, “per l’esforç d’utilitzar solucions contemporànies en un entorn històric i que quedi integrat”.

En la Categoria de Restauració, Rehabilitació o Reforma el premi ha recaigut en la “Restauració Conjunt de Mur” a La Guàrdia de Tremp, de Ramon M. Puig, Carles Sáez i Pere Robert. El jurat ha valorat “la magnitud temporal i espaial i pel conjunt de treballs realitzats al llarg de molts anys amb molta cura i sensibilitat”. El jurat ha assenyalat amb una Menció les obres “Reforma d’habitatge unifamiliar” a Àger, de Prudenci Español; i Reforma de l’antiga caserna militar per A.C. Cívic” a La Seu d’Urgell, de Lluís Vidal i Anna Vidal.

En la Categoria d’Interiorisme i Muntatges Efímers, el Jurat ha desglossat l’apartat en dos: interiorisme i muntatges efímers. L’obra Joieria Lavaquial” a Lleida, de Ramon M.Puig ha merescut el Premi d’Interiorisme “per la manifesta atenció al detall i correcta solució no només de l’interior sinó també de l’exterior”. En l’apartat de Muntatges Efímers s’ha premiat les Actuacions d’agençaments de diversos espais Centre Històric” a Lleida, de Jaume Terés “per dignificar situacions transitòries de la ciutat amb un recurs simple i escenogràfic”.

Finalment, la Categoria d’Espais Exteriors: Espais Urbans,Parcs i Jardins, Intervencions en el Paisatge, ha merescut un premi ex-aequo per a “8 Miradors al Congost de Mont-Rebei” a Sant Esteve de la Sarga, de Prudenci Español, “per la sensibilitat de respondre amb els mitjans ajustats a una intervenció molt compromesa”, i per a “Passera peatonal sobre el Riu Segre” a Lleida”, de Pere Joan Ravetllat ,Carme Ribas, Nicolás Markuerkiaga i Andreu Estany, “per la concepció estructural manifesta en la secció i per la seva implantació urbana”.


2005-03-14
SUMARI ARXIU
 
arquitectes.cat el nou web dels Arquitectes de Catalunya
La Generalitat posa en marxa el procés per aprovar la nova llei d'arquitectura a finals de 2014
Manifest per la Qualitat Democràtica
Necessita l'arquitectura d'un reset? Debat dijous 28 de novembre al Roca Barcelona Gallery
Lluís Comerón, elegit nou president de l'ITeC
Jordi Ludevid, reelegit com a president del CSCAE
Benedetta Tagliabue guardonada amb el Premi Riba Jencks 2013
Vegeu el vídeo de la taula rodona sobre Barcelona en el marc de l'exposició BCN/Enllaços
  Arxiu

2013
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2012
Desembre
Novembre
Octubre
Setembre
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2011

2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004