Notes de premsa  

El 29 d’abril de 1962 es va inaugurar la seu del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), just davant de la catedral de Barcelona. Per commemorar el 50è aniversari, el COAC va inaugurar el 17 de juliol Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, 50 anys al cor de Barcelona, que compta amb documents de l’època, maquetes i fotografies inèdites de la construcció de l’edifici, procedents de l’Arxiu Històric del Col·legi. L'exposició es pot visitar fins el 15 de setembre.

L’exposició està formada per dos grans espais independents però alhora complementaris. En primer lloc, les tres façanes vidrades de la seu del Col·legi acolliran l’exposició al carrer, on s’explicaran amb fotografies de gran format (2 x 2 metres) dos dels moments més emblemàtics de la història del COAC: la intervenció de Picasso i Carl Nesjar a la façana i la de Joan Miró als vidres de la planta baixa, l’any 1969, quan es va inaugurar l’exposició Miró Otro. La matinada del 26 d’abril de 1969, Joan Miró, acompanyat per membres de l’estudi PER, va realitzar una performance clandestina i pública alhora. Utilitzant únicament pintura negra, va manifestar-se a través del seu art a la vidriera de la façana del COAC, creant unes pintures que ell mateix va esborrar posteriorment en acabar la mostra Miró Otro. A l’exposició també es podrà veure la pel·lícula que Pere Portabella va filmar sobre aquell procés.

Ja a la sala d’exposicions, l’atenció es posa en un seguit d’episodis rellevants de la història de la seu i de la trajectòria de l’entitat, com ara el primer i el segon concurs de projectes per a la construcció de l’edifici, amb fotografies i dibuixos originals dels equips participants, molts d’ells inèdits fins ara; un repàs a la història de la revista Quaderns; una selecció d’algunes de les mostres més importants que ha acollit el Col·legi, així com alguns dels actes celebrats darrerament a plaça Nova que proven la vitalitat i la capacitat de convocatòria que manté el Col·legi.

La mostra es completa amb la projecció del NODO corresponent al dia de la inauguració de l’edifici, el 1962.


2012-08-29
SUMARI ARXIU
 
arquitectes.cat el nou web dels Arquitectes de Catalunya
La Generalitat posa en marxa el procés per aprovar la nova llei d'arquitectura a finals de 2014
Manifest per la Qualitat Democràtica
Necessita l'arquitectura d'un reset? Debat dijous 28 de novembre al Roca Barcelona Gallery
Lluís Comerón, elegit nou president de l'ITeC
Jordi Ludevid, reelegit com a president del CSCAE
Benedetta Tagliabue guardonada amb el Premi Riba Jencks 2013
Vegeu el vídeo de la taula rodona sobre Barcelona en el marc de l'exposició BCN/Enllaços
  Arxiu

2013
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2012
Desembre
Novembre
Octubre
Setembre
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2011

2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004