Notes de premsa  

Catalunya i les Illes Balears participen aquest any per primera vegada a la Biennal d’Arquitectura de Venècia amb el projecte Vogadors, que compta amb Jordi Badia i Félix Arranz com a comissaris. L'exposició català-balear mostra des d'avui i fins el 25 de novembre l’obra de nou equips d’arquitectes gràcies a un projecte produït per l’Institut Ramon Llull i amb la col·laboració activa del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i el de les Illes Balears. Podeu seguir tota l’actualitat i notícies relacionades amb Vogadors a la xarxa, ja sigui des de la seva pàgina web, com a twitter, i facebook.

També podeu descarregar-vos l'app gratuïta Vogadors, desenvolupada pel Col·legi, que esdevé una guia d’arquitectura catalana i balear amb informació de les 151 obres i projectes inclosos a la secció “contextos” del projecte. La creació d'aquesta aplicació per a dispositius mòbils s'emmarca dins l'arxiu digital del Col·legi i la seva voluntat de promoure el coneixement de la nostra arquitectura entre els visitants de la Biennal.

D'altra banda, des del passat dilluns 27 d'agost i durant deu dies, el diari Ara publicarà unes pàgines especials centrades en el pavelló català-balear, pensades per ser uitlitzades, a més, com a full de sala pels visitants de Vogadors.

Precisament amb motiu de la publicació d'aquest col·leccionable, el diari ha posat en marxa una promoció especial per als arquitectes que els permet tenir accés gratuït als continguts digitals durant un mes.

Mitjançant les obres seleccionades, Vogadors pretén mostrar una arquitectura sòbria, de gran senzillesa material, però d’una enorme sofisticació tècnica i intel·lectual i dotada d’un fort component ètic i social, capaç de construir amb una conscient permeabilitat amb el seu entorn, les persones i la vida, sense renunciar als valors més abstractes i plàstics de l’emoció.

Així, l’objectiu és ressaltar que aquest tipus d’arquitectura no és únicament una resposta automàtica a una situació de crisi econòmica, sinó que es tracta d’una tendència cultural i estètica que entronca amb una tradició tècnica, intel·lectual i social de l’arquitectura catalana i balear.


2012-08-29
SUMARI ARXIU
 
arquitectes.cat el nou web dels Arquitectes de Catalunya
La Generalitat posa en marxa el procés per aprovar la nova llei d'arquitectura a finals de 2014
Manifest per la Qualitat Democràtica
Necessita l'arquitectura d'un reset? Debat dijous 28 de novembre al Roca Barcelona Gallery
Lluís Comerón, elegit nou president de l'ITeC
Jordi Ludevid, reelegit com a president del CSCAE
Benedetta Tagliabue guardonada amb el Premi Riba Jencks 2013
Vegeu el vídeo de la taula rodona sobre Barcelona en el marc de l'exposició BCN/Enllaços
  Arxiu

2013
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2012
Desembre
Novembre
Octubre
Setembre
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2011

2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004