Notes de premsa  

Una desena d'ubicacions, entre places, cantonades i solars deshabitats o en desús va cobrar vida el passat cap de setmana. El Festival Internacional d'Arquitectura Eme3 va proposar al ciutadà la recuperació d'aquests espais a través de la participació i aprenentatge comunitari. El Festival compta amb el recolzament actiu del Col·legi.

Des del matí i fins la mitjanit es van programar tallers, debats, xerrades i documentals oberts al públic i gratuïts. Body-Lab , un col·lectiu de dones arquitectes i dissenyadores argentines, va estar a la plaça 8 de març impartint els seus Uncertain Experiments, a través dels quals conviden a reinventar l'espai jugant amb el cos i amb els sentits.

El debat va ser un altre dels eixos centrals del Festival. Sota el títol de Xarxes/Processos/Accions, el dissabte 30 de juny, a l'Eme3 Plaça, es va parlar sobre algunes qüestions que sorgeixen al voltant del concepte Bottom-Up aplicat a l'arquitectura i com aconseguir que l'esperit d'autogestió que acostuma a inspirar els processos d'apropiació espacial sigui compatible amb les polítiques de l'administració.

Dins la programació va destacar també l'acció simultània de La Galeria Magdalena, que seguint el concepte Bottom-Up i amb la voluntat d'acostament al barri, va triar tres cantonades del Raval per convertir-les en galeries d'art efímeres, amb obres pròpies, d'artistes locals, o d'altres participants del Festival Eme3_2012.

El divendres 29 de juny es van donar a conèixer els guanyadors dels Premis Jesús Serrra als tres projectes de l'apartat Share-it que més s'han acollit a la línia temàtica d'aquesta edició tenint en compte els següents criteris: creativitat, coherència en l'exposició, i capacitat per millorar la realitat de l'entorn en el seu vessant més social i humà.

Així, el comitè científic del Festival Eme3_2012, integrat per professionals de l'àmbit de l'arquitectura, filosofia, disseny i art, i un representant de la Fundació Jesús Serra, va decidit que el guanyadors fossin: Arquitectura Expandida (Bogotà), primer premi; Coda (Barcelona), segon premi i La Col (Barcelona), tercer premi.
>
El jurat va destacar sobre Arquitectura Expandida el seu treball per a la comunitat i l’impuls a les pràctiques col·laboratives.


2012-07-02
SUMARI ARXIU
 
arquitectes.cat el nou web dels Arquitectes de Catalunya
La Generalitat posa en marxa el procés per aprovar la nova llei d'arquitectura a finals de 2014
Manifest per la Qualitat Democràtica
Necessita l'arquitectura d'un reset? Debat dijous 28 de novembre al Roca Barcelona Gallery
Lluís Comerón, elegit nou president de l'ITeC
Jordi Ludevid, reelegit com a president del CSCAE
Benedetta Tagliabue guardonada amb el Premi Riba Jencks 2013
Vegeu el vídeo de la taula rodona sobre Barcelona en el marc de l'exposició BCN/Enllaços
  Arxiu

2013
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2012
Desembre
Novembre
Octubre
Setembre
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2011

2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004