Notes de premsa  

L’arquitecte mexicà Ricardo Legorreta Vilchis va morir el passat 30 de desembre a Ciutat de Mèxic als 80 anys d’edat. En el decurs d’una trajectòria professional de més de mig segle, Legorreta va signar diferents obres que li van aportar el reconeixement dintre i fora del seu país. Així, el passat mes d’octubre recollia el prestigiós Preamium Imperiale, atorgat per l’Associació d’Art del Japó, l’últim d’una llarga llista de guardons.

Ricardo Legorreta va pronunciar una conferència al COAC l’any 2003, quan va ser a Barcelona per exercir de jurat del Premi Dècada (veure revista INDE de juny de 2003). Després de signar al llibre d’Or del Col·legi, l’arquitecte va explicar en una sala repleta alguns dels mandats bàsics que va seguir durant tota la seva carrera professional. “Saber si els meus edificis fan feliç la gent que els utilitza ha estat sempre la meva principal motivació”, va subratllar aquell dia, alhora que reivindicava el treball en equip, l’intercanvi cultural per treballar a l’exterior i l’ús de la tecnologia com una eina –“però que no em controli mai”–.

L’arquitecte, que continuava en actiu associat amb el seu fill Victor, va signar mes de 100 projectes, que li van comportat un ampli reconeixement a tot el món, especialment palès als Estats Units. També va desenvolupar una contínua tasca docent en forma de cursos i conferències en diferents universitats tant a Mèxic com a l’estranger.

La Biblioteca de Monterrey; el Museu Tecnològic de San José, a Califòrnia (EUA); un singular habitatge al Japó; un nou campus universitari a Mèxic DF; l’Escola d’Arts de Santa Fe, també als Estats Units o el Pavelló de Mèxic a la l’Exposició Universal de Hannover van ser algunes de les seves obres més destacades.


2012-01-04
SUMARI ARXIU
 
arquitectes.cat el nou web dels Arquitectes de Catalunya
La Generalitat posa en marxa el procés per aprovar la nova llei d'arquitectura a finals de 2014
Manifest per la Qualitat Democràtica
Necessita l'arquitectura d'un reset? Debat dijous 28 de novembre al Roca Barcelona Gallery
Lluís Comerón, elegit nou president de l'ITeC
Jordi Ludevid, reelegit com a president del CSCAE
Benedetta Tagliabue guardonada amb el Premi Riba Jencks 2013
Vegeu el vídeo de la taula rodona sobre Barcelona en el marc de l'exposició BCN/Enllaços
  Arxiu

2013
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2012
Desembre
Novembre
Octubre
Setembre
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2011

2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004