Notes de premsa  

El COAC i els col·legis d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Catalunya seran els encarregats de realitzar el Test de l’Edifici (TEDI), un informe tècnic obligatori per accedir a ajuts que permet establir l’estat de conservació dels edificis residencials, gràcies a un conveni signat amb el departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat.

El titular d’aquest departament, Salvador Milà, el degà del COAC, Jesús Alonso, i els seus homòlegs del col·legis d’aparelladors de Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i les Terres de l’Ebre van signar el passat 13 de gener un conveni que fixa el termes bàsics d’un programa per a l’estudi i el coneixement del parc d’habitatges català. Un dels punts bàsics d’aquest programa seran els TEDI encarregats pel departament als col·legis esmentats i pas previ indispensable per accedir a qualsevol tipus d’ajut públic. El TEDI haurà de ser realitzat per un arquitecte superior o tècnic i podrà ser sol·licitat per ajuntaments, comunitats de propietaris, promotors d’obres de rehabilitació i llogaters d’habitatges d’edificis en mal estat.

El cost de la realització de les proves anirà a càrrec del propi Departament de Medi Ambient i Habitatge, que l’any 2005 destinarà un màxim d’un milió d’euros a aquesta finalitat.

En una roda de premsa convocada després de la firma del conveni, el degà Alonso va manifestar la total disponibilitat del Col·legi i els seus membres per contribuir en polítiques de rehabilitació d’habitatges com la que permetrà el TEDI. Manifestà que el COAC facilitarà el nom dels professionals que han estat preparats per fer inspeccions tècniques d’edificis i els hi donarà la cobertura tècnica que necessitin. També va afegir que el conveni camina en la línia d’apostar per la sostenibilitat del territori.

El conseller Salvador Milà, de la seva banda, destacà que aquest acord és una de les peces claus del Decret de Rehabilitació d’Habitatges i que el TEDI serà gratuït per a les comunitats que ho demanin i serà vinculant als ajuts que la Generalitat destinarà a rehabilitació. Subratllà també que l’objectiu dels tests d’inspecció serà conèixer les condicions d’habitabilitat dels edificis, tot estudiant els diferents paràmetres i fent especial èmfasi en l’accessibilitat i l’estalvi energètic.


2005-01-14
SUMARI ARXIU
 
arquitectes.cat el nou web dels Arquitectes de Catalunya
La Generalitat posa en marxa el procés per aprovar la nova llei d'arquitectura a finals de 2014
Manifest per la Qualitat Democràtica
Necessita l'arquitectura d'un reset? Debat dijous 28 de novembre al Roca Barcelona Gallery
Lluís Comerón, elegit nou president de l'ITeC
Jordi Ludevid, reelegit com a president del CSCAE
Benedetta Tagliabue guardonada amb el Premi Riba Jencks 2013
Vegeu el vídeo de la taula rodona sobre Barcelona en el marc de l'exposició BCN/Enllaços
  Arxiu

2013
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2012
Desembre
Novembre
Octubre
Setembre
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2011

2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004