Notes de premsa  

Josep Lluís Mateo i Iñaki Ábalos van ser, amb sengles conferències, els principals protagonistes d’una tarda carregada d’actes culturals a la seu barcelonina del COAC el passat 13 de gener, ja que a més de les xerrades dels dos arquitectes, s’inauguraren dues exposicions: Campos de batalla, comissariada pel propi Ábalos, i Park attacks!, a l’espai Picasso.

El dens programa d’avui al COAC començà a les 20 hores amb la conferència de Josep Lluís Mateo, que serví per tancar la segona edició del cicle Set d’Arquitectura. Des del passat mes de novembre, Carlos Ferrater, Albert Viaplana, Jaume Bach. Beth Galí, Víctor Rahola i Manuel de Solà-Morales han precedit Mateo en aquest cicle per donar una visió dels seus treballs més recents. Amb aquest cicle, la Demarcació de Barcelona del Col·legi ha cercat apropar el treball d’arquitectes amb un sòlid prestigi.

La conferència Paisaje, memoria, producción, que Iñaki Ábalos pronuncià a la sala d’actes va ser el millor preàmbul a la inauguració de l’exposició Campos de batalla, que es portà a terme després. Aquesta exposició, amb la qual s’inaugurà el cicle Espanya podria ser diferent, és un compendi del treball del curs 2002-03 del Laboratori de Tècniques i Paisatges Contemporanis de l’ETSAM, dirigit per Ábalos. S’exposen diversos plànols redibuixats, reportatges fotogràfics, mapes i d’altres materials que permeten analitzar arquitectònicament i també des d’un vessant paisatgístic alguns indrets espanyols que han estat camps de batalla. L’exposició romandrà oberta fins el pròxim 25 de febrer.

Per últim Park attacks! és una exposició-observatori d’experiències subversives desenvolupades en diversos espais públics. Són casos en els quals es debat la configuració i l’ús del parc, un espai urbà que roman al marge del debat urbanísitc actual, però socialment molt actiu. Els estudiants d’arquitectura de l’ETSAB Pablo Martínez i Marta Sánche i l’especialista en història de l’art i gestió cultural Irene Martínez en són els autors.


2005-01-13
SUMARI ARXIU
 
arquitectes.cat el nou web dels Arquitectes de Catalunya
La Generalitat posa en marxa el procés per aprovar la nova llei d'arquitectura a finals de 2014
Manifest per la Qualitat Democràtica
Necessita l'arquitectura d'un reset? Debat dijous 28 de novembre al Roca Barcelona Gallery
Lluís Comerón, elegit nou president de l'ITeC
Jordi Ludevid, reelegit com a president del CSCAE
Benedetta Tagliabue guardonada amb el Premi Riba Jencks 2013
Vegeu el vídeo de la taula rodona sobre Barcelona en el marc de l'exposició BCN/Enllaços
  Arxiu

2013
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2012
Desembre
Novembre
Octubre
Setembre
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2011

2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004