Notes de premsa  

El divendres 25 de novembre, l’arquitecte i urbanista Juli Esteban serà investit doctor honoris causa per la Universitat Politècnica de Catalunya. BarcelonaTech (UPC), per la seva tasca divulgadora de la cultura urbanística.

La UPC ha decidit investir doctor honoris causa a Juli Esteban per haver desenvolupat una constant reflexió teòrica i metodològica sobre el plantejament urbà i territorial en particular, amb una extensa tasca de divulgació sobre els conceptes i els instruments d’intervenció urbanística. Els professors Carles Llop i Antoni Font, director i professor, respectivament, del Departament d’Urbanisme i Ordenació del Territori de la UPC, seran els padrins de la cerimònia. Antoni Font serà l’encarregat de fer la Laudatio dels mèrits del professor i arquitecte.

Aquest reconeixement a la tasca de Juli Esteban Noguera ha estat impulsat pel Departament d’Urbanisme i Ordenació del Territori de la UPC, i té el suport de les Escoles Tècniques Superiors d’Arquitectura de Barcelona i del Vallès (ETSAB i ETSAV) de la UPC, i també dels departaments de Composició Arquitectònica, d’Expressió Gràfica Arquitectònica I, i d’Estructures a l’Arquitectura. Així mateix, té el suport de la Càtedra Unesco ‘Ciutats Intermèdies’ de la Unión Internationale des Architectes, de l’Institut d’Estudis Territorials de Catalunya, de la Societat Catalana d’Ordenació del Territori, del Consejo Superior de Arquitectos de España, del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i de l’Agrupació d’Arquitectes Urbanistes de Catalunya, així com de rellevants personalitats del món acadèmic i professional en el camp de l’arquitectura, l’urbanisme i l’Administració local.

Juli Esteban (Girona, 1944) ha tingut una llarga trajectòria en l’àmbit de l'urbanisme metropolità que ha contribuït al coneixement urbanístic en les seves dimensions teòrica, metodològica i professional. Ha estat responsable de dirigir importants treballs d’anàlisi i proposta urbanístiques des de diferents plataformes de l’Administració pública catalana, essent cap del Servei de Preparació de Sòl i Valoracions de Barcelona, en la Corporació Metropolitana de Barcelona entre el 1977 i el 1983, i posteriorment director d’aquesta mateixa Corporació fins el 1987.

Així mateix, va ser director de Serveis d’Ordenació Urbanística de la Mancomunitat de Municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona del 1987 al 1992, director del Gabinet d’Estudis Urbanístics de l’Ajuntament de Barcelona entre el 1992 i el 2004 i, durant aquests mateixos anys, va ser responsable de la direcció del Programa de Plantejament Territorial de la Generalitat de Catalunya.

La seva obra ha tingut ressò en l’àmbit internacional i la tasca que ha desenvolupat a l’Administració pública s’ha plasmat en importants propostes urbanístiques, com ara el Pla General Metropolità de Barcelona (a finals dels anys 70) i els Plans Territorials Parcials de diferents àrees de Catalunya, entre 2006 i 2010.

Durant aquests anys va ser també membre de l’equip Taller d’Arquitectura i Urbanisme (TAU), amb el que va desenvolupar plans i projectes urbanístics per a municipis i actuacions urbanístiques en les províncies de Girona i Barcelona, com ara el Pla Intermunicipal de Figueres 1982, i també va participar en la redacció del Pla Plurimunicipal de Girona (1983) fins a l’etapa de l’Avanç del Pla.


2011-11-23
SUMARI ARXIU
 
arquitectes.cat el nou web dels Arquitectes de Catalunya
La Generalitat posa en marxa el procés per aprovar la nova llei d'arquitectura a finals de 2014
Manifest per la Qualitat Democràtica
Necessita l'arquitectura d'un reset? Debat dijous 28 de novembre al Roca Barcelona Gallery
Lluís Comerón, elegit nou president de l'ITeC
Jordi Ludevid, reelegit com a president del CSCAE
Benedetta Tagliabue guardonada amb el Premi Riba Jencks 2013
Vegeu el vídeo de la taula rodona sobre Barcelona en el marc de l'exposició BCN/Enllaços
  Arxiu

2013
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2012
Desembre
Novembre
Octubre
Setembre
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2011

2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004