Notes de premsa  

Un total de nou obres i treballs d’arquitectes catalans han estat guardonats a les diferents categories de la XI Bienal Española de Arquitectura y Urbanismo, que va celebrar l'acte de lliurament de premis el passat 21 de juliol al municipi càntabre de Comillas.

La llista l’encapçalen el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Montmeló, de Sebastià Jornet, Carles Llop i Josep Enric Pastor, premi d’Urbanisme i l’edifici Media-TIC, d’Enric Ruiz Geli i el Pla Territorial d’Habitatge de Catalunya, dirigit per Josep Maria Vilanova i Ricard Pie, premis de Recerca ex aequo.

Completen el palmarès pel que fa als arquitectes catalans el passeig Marítim de la platja de Ponent de Benidorm, de Carlos Ferrater i Xavier Martí, distingida amb un reconeixement en la categoria d’Urbanisme; la biblioteca Font de la Mina, d’Alfons Soldevila, que ha obtingut una menció també en l’àmbit de recerca; el museu de Can Framis, de Jordi Badia, amb un reconeixement en la categoria d’Arquitectura; dues mencions en l’apartat d’HPO per a un projecte a Salou, de Toni Gironés i un altre al l campus de Bellaterra de la UAB, d’Eduard Bru i, per últim, la menció atorgada al centre cívic Mercat de Ferreríes a Tortosa, de Josep Camps i Olga Felip a l’àmbit de projectes joves.

La secretaria d'Estat d'Habitatge i Actuacions Urbanes, Beatriz Corredor, va presidir l'acte de lliurament dels premis de XI Bienal Española de Arquitectura y Urbanismo, en el decurs del qual es va inaugurar l'exposició que mostra els 40 finalistes del certamen. L'exposició es podrà veure a Comillas fins l'11 de setembre, per iniciar després una itinerància per diferents punts de l'estat espanyol i d'altres països.

La XI BEAU està dirigida per Félix Arranz, arquitecte, editor i director de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de la Universidad San Jorge a Zaragoza; i Joaquim Sabaté, arquitecte i catedràtic d'Urbanisme de la Universitat Politècnica de Catalunya.


2011-07-25
SUMARI ARXIU
 
arquitectes.cat el nou web dels Arquitectes de Catalunya
La Generalitat posa en marxa el procés per aprovar la nova llei d'arquitectura a finals de 2014
Manifest per la Qualitat Democràtica
Necessita l'arquitectura d'un reset? Debat dijous 28 de novembre al Roca Barcelona Gallery
Lluís Comerón, elegit nou president de l'ITeC
Jordi Ludevid, reelegit com a president del CSCAE
Benedetta Tagliabue guardonada amb el Premi Riba Jencks 2013
Vegeu el vídeo de la taula rodona sobre Barcelona en el marc de l'exposició BCN/Enllaços
  Arxiu

2013
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2012
Desembre
Novembre
Octubre
Setembre
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2011

2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004