Notes de premsa  

Qualsevol arquitecte col·legiat està en disposició d’utilitzar el visat telemàtic un cop disposa de la signatura electrònica de Firmaprofesional. Davant el DNI electrònic, l’altre gran format per a l’acreditació electrònica, Firmaprofesional ofereix un seguit d’avantatges que es poden resumir en el següent decàleg i que faciliten l’adopció del visat telemàtic com el procediment majoritari entre els arquitectes. Aquest és l’objectiu final del Pla d’implantació del visat telemàtic que el COAC està portant a terme des del passat mes de març.

Podeu sol·licitar la signatura electrònica des d'aquest enllaç .

1. Eina cent per cent professional
Mentre el DNi electrònic o e-DNI està concebut genèricament per a tots els ciutadans, la certificació digital de Firmaprofesional està específicament adreçada als professionals.

2. Un servei de suport atén qualsevol problema
Com a servei destinat a ser utilitzat pels col·legiats, Firmaprofesional compta amb un servei de suport, d’atenció al client, capaç de resoldre qualsevol problema o consulta al voltant del seu ús. L’e-DNI no ofereix aquest suport.

3.Una certificació amb més atributs
En tramitar un visat telemàtic, qualsevol receptor de la documentació amb la certificació digital de Firmaprofesional té la seguretat que l’emissor és un arquitecte col·legiat capacitat per actuar com a tal. Pel contrari, l’e-DNI no informa d’aquesta capacitació, qualsevol pot signar amb el carnet electrònic.

4. La garantia del Col·legi suma
El fet que la certificació digital sigui emesa des del COAC reforça la confiança en la capacitació professional de l’arquitecte davant de la resta d’agents implicats en el procés de visat telemàtic.

5. Afegint encara més garanties
A la signatura electrònica de Firmaprofesional se li poden associar les garanties de responsabilitat civil de Col·legi a col·legiat, les que són habituals en el procés de visat o fins i tot d’altres amb una cobertura extraordinària de responsabilitat civil subsidiària, generant més confiança en tot el procés. Amb el DNI electrònic això tampoc és possible.

6. Més opcions per emmagatzemar els certificats
Firmaprofesional ofereix una àmplia varietat de suports on guardar els certificats, com ara targeta, token USB, el telèfon mòbil, etcètera. L’e-DNI únicament es guarda en la pròpia targeta del DNI i per tant requereix sempre d’un lector.

7. Suports no exclusius
A més de la seva varietat, els suports de Firmaprofesional esmentats abans, permeten emmagatzemar d'altres certificacions digitals, no només certificats de professional, sinó de persona jurídica, de factura electrònica, etcètera. Pel contrari, la targeta de l'e-DNI només permet guardar el certificat del DNI electrònic.

8. Flexibilitat per respondre a necessitats canviants
Avui, els certificats digitals tenen uns atributs determinats, però l’evolució normativa i les necessitats dels professionals dibuixen un entorn extremadament dinàmic. En tractar-se d’un proveïdor especialitzat en el servei als professionals, Firmaprofesional garanteix una actualització continua de la certificació que ofereix.

9. Flexibilitat per atendre als canvis tecnològics
De la mateixa forma que canvia l’escenari professional dels arquitectes, els dispositius tecnològics evolucionen i milloren de forma constant. Firmaprofesional garanteix el seguiment constant d’aquests canvis tecnològics per oferir als arquitectes en cada moment la millor solució per a la certificació digitals dels seus treballs.

10. Un fre a qualsevol forma d’intrusisme
L’ús de la certificació digital de Firmaprofesional és una eina idònia per acreditar la capacitació professional i contribueix de forma decisiva a lluitar contra l’ intrusisme professional.


2011-05-04
SUMARI ARXIU
 
arquitectes.cat el nou web dels Arquitectes de Catalunya
La Generalitat posa en marxa el procés per aprovar la nova llei d'arquitectura a finals de 2014
Manifest per la Qualitat Democràtica
Necessita l'arquitectura d'un reset? Debat dijous 28 de novembre al Roca Barcelona Gallery
Lluís Comerón, elegit nou president de l'ITeC
Jordi Ludevid, reelegit com a president del CSCAE
Benedetta Tagliabue guardonada amb el Premi Riba Jencks 2013
Vegeu el vídeo de la taula rodona sobre Barcelona en el marc de l'exposició BCN/Enllaços
  Arxiu

2013
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2012
Desembre
Novembre
Octubre
Setembre
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2011

2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004