Notes de premsa  

L’arquitecte portuguès, de 58 anys, ha estat guardonat amb el Premi Pritzker d’Arquitectura 2011, que atorga anualment la fundació Hyatt. El jurat ha reconegut en el treball de Souto de Moura la combinació entre una arquitectura que alhora que és molt del nostre temps, incorpora la petjada de les tradicions arquitectòniques. Els seus edificis, diu el raonament del jurat, tenen una capacitat única per transmetre característiques aparentment contradictòries, com ara poder i modèstia, valentia i subtilesa, autoritat pública audaç i sentit de la intimitat.

Com estudiant, Souto de Moura va treballar per Álvaro Siza (l’altre arquitecte portuguès que compta amb el Pritzker, que va obtenir en 1992) durant cinc anys. Des de la formació del seu estudi en 1980, Souto de Moura ha realitzat més de 60 projectes, la majoria d’elles a Portugal, tot i que Espanya, Itàlia, Alemanya, Regne Unit i Suïssa compten també amb obres seves. El seus treballs inclouen habitatges, cinemes, centres comercials, hotels, oficines, galeries d’art, museus, escoles i instal·lacions esportives, entre d’altres.

A Catalunya, Eduardo Souto de Moura és l’autor de la Casa de Llabià, a Girona, i, conjuntament amb Robert i Esteve Terrades i Daniel de Castro, del bloc de tres edificis que integren el conjunt Cubics a Santa Coloma de Gramenet.


2011-03-28
SUMARI ARXIU
 
arquitectes.cat el nou web dels Arquitectes de Catalunya
La Generalitat posa en marxa el procés per aprovar la nova llei d'arquitectura a finals de 2014
Manifest per la Qualitat Democràtica
Necessita l'arquitectura d'un reset? Debat dijous 28 de novembre al Roca Barcelona Gallery
Lluís Comerón, elegit nou president de l'ITeC
Jordi Ludevid, reelegit com a president del CSCAE
Benedetta Tagliabue guardonada amb el Premi Riba Jencks 2013
Vegeu el vídeo de la taula rodona sobre Barcelona en el marc de l'exposició BCN/Enllaços
  Arxiu

2013
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2012
Desembre
Novembre
Octubre
Setembre
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2011

2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004