Notes de premsa  

Joan Clos, exalcalde de Barcelona i actual director executiu d’ONU-Habitat, l'agència de Nacions Unides per als assentaments humans, va pronunciar una conferència a la seu del COAC de plaça Nova el passat 15 de març, en què va parlar sobre la tasca de cooperació que realitza l’agència i va explicar els projectes de desenvolupament urbà sostenible que estan duent a terme actualment. Ja podeu veure l'enregistrament íntegre de la conferència i el debat posterior al web del COAC.

La missió d’ONU-Habitat, derivada del Mandat establert per l’Assemblea General de Nacions Unides, és promoure ciutats social i ambientalment sostenibles amb l'objectiu de proporcionar habitatge adequat per a tothom. Per respondre a aquest objectiu, l’agència té més de 150 programes tècnics i projectes a 61 països, la majoria d’ells en vies de desenvolupament. Aquestes accions busquen ajudar els governs a crear polítiques i estratègies que reforcin la seva autosuficiència local. Així, se centren en la promoció d’habitatge per a tots, la millora de l’entorn de vida i la gestió de la mitigació dels desastres naturals i la rehabilitació posterior a conflictes armats.

Alguns d’aquests programes es porten a terme dins una iniciativa conjunta d’ONU-Habitat i el Banc Mundial, anomenada Aliança de Ciutat, que promou la millora de barris en països devastats per la guerra o els desastres naturals.

Joan Clos (Parets del Vallès, 1949) va ser nomenat el passat mes d’octubre director executiu de l’agència ONU-Habitat, que té la seva seu central a Nairobi (Kènia).


2011-03-11
SUMARI ARXIU
 
arquitectes.cat el nou web dels Arquitectes de Catalunya
La Generalitat posa en marxa el procés per aprovar la nova llei d'arquitectura a finals de 2014
Manifest per la Qualitat Democràtica
Necessita l'arquitectura d'un reset? Debat dijous 28 de novembre al Roca Barcelona Gallery
Lluís Comerón, elegit nou president de l'ITeC
Jordi Ludevid, reelegit com a president del CSCAE
Benedetta Tagliabue guardonada amb el Premi Riba Jencks 2013
Vegeu el vídeo de la taula rodona sobre Barcelona en el marc de l'exposició BCN/Enllaços
  Arxiu

2013
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2012
Desembre
Novembre
Octubre
Setembre
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2011

2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004