Notes de premsa  

El nou llibre de l’arquitecte català és un resum de l’estratègia i el concepte de l’exercici de l’arquitectura que l’estudi Alonso Balaguer ha desplegat en un centenar de projectes arreu del món. El conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, va acompanyar Alonso en la presentació del llibre el passat 10 de febrer a la sala d’actes de plaça Nova, en un acte que va ser introduït pel degà del Col·legi, Lluís Comerón.

40 ideas para 100 proyectos (Loft Publications), el desè llibre publicat per Alonso, és tota una declaració dels principis que el seu estudi ha aplicat en 100 projectes de les més diverses tipologies, dimensions i localitzacions. En la seva intervenció, Alonso va destacar quatre d’aquests valors: promiscuïtat funcional, el subsòl com a valor afegit en un projecte, la cura davant l’envelliment dels edificis i la internacionalització, que va il·lustrar de forma pràctica amb algunes de les obres més significatives del l’estudi.

De la seva banda, Ferran Mascarell, que ha escrit el pròleg del llibre, va subratllar que un dels gran valors del “petit tractat d’arquitectura” de Lluís Alonso es transmetre un missatge d’entusiasme, ambició i coratge als professionals catalans, tot marcant la diferència entre creativitat i innovació: la segona és l’aplicació continuada de la primera. “Tenim més capacitat de creació que mercat propi, i aquest és el nostre principal coll d’ampolla”, va afirmar Mascarell. Per superar aquests situació la única solució és bellugar-se, va continuar, es a dir, cooperar per sortir als mercats exteriors ben col·locats. “La marca arquitectura catalana té molt potencial i no l’hem utilitzat bé. Fer-ho només serà possible cooperant”, va concloure el conseller de Cultura.


2011-02-11
SUMARI ARXIU
 
arquitectes.cat el nou web dels Arquitectes de Catalunya
La Generalitat posa en marxa el procés per aprovar la nova llei d'arquitectura a finals de 2014
Manifest per la Qualitat Democràtica
Necessita l'arquitectura d'un reset? Debat dijous 28 de novembre al Roca Barcelona Gallery
Lluís Comerón, elegit nou president de l'ITeC
Jordi Ludevid, reelegit com a president del CSCAE
Benedetta Tagliabue guardonada amb el Premi Riba Jencks 2013
Vegeu el vídeo de la taula rodona sobre Barcelona en el marc de l'exposició BCN/Enllaços
  Arxiu

2013
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2012
Desembre
Novembre
Octubre
Setembre
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2011

2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004