Notes de premsa  

La sala d’actes de la seu barcelonina del COAC de plaça Nova va acollir una singular presentació editorial el passat 25 de gener. Manuel Gausa presentava de forma simultània els seus dos darrers llibres, publicats per dues editorials diferents. Es tracta de Otra mirada. Posiciones contra crónicas. La acción crítica como reactivo en la arquitectura española reciente (Gustavo Gili)), en què Gausa i Ricardo Devesa han actuat com editors, i Open. Arquitectura y Ciudad contemporánea. Teoría e historia de un cambio (Actar).

Eduard Bru, Fedrico Soriano, Roberto Ferlito i Albert Ferré i Moisés Puente en representació d’Actar i Gustavo Gili, respectivament, van acompanyar Gausa en un acte, que no va poder comptar finalment amb la presència prevista de Jordi Bernadó i Ricardo Devesa per qüestions familiars de darrera hora.

El president de la Demarcació de Barcelona del COAC, Antoni Casamor, va presentar l’acte, tot subratllant la capacitat de Manuel Gausa per reformular “un llenguatge conegut” i la seva aportació intel·lectual en la definició d’una generació de professionals, a la qual tots dos pertanyen.

L’autor, que va celebrar un acte “que uneix dos llibres i dues editorials”, va presentar Otra mirada com una selecció de les aportacions “parateòriques, generada per un grup de parateòrics” en la dècada de 1990, amb una voluntat de canvi que combinava la vocació projectual amb la inquietud intel·lectual.

Open, de la seva banda, es defineix a partir de lligar diverses posicions individuals i col·lectives sobre l’emergència d’una nova lògica arquitectònica, pròpies d’un escenari complex, compartit i que requereix, sobretot, de la interacció entre disciplines diferents. La seva tesi de fons és al reivindicació de l’arquitectura com una empresa social, una aventura cultural col·lectiva, “que generi trajectòries d’enllaç, de complicitat en busca d’un progrés compartit.


2011-01-27
SUMARI ARXIU
 
arquitectes.cat el nou web dels Arquitectes de Catalunya
La Generalitat posa en marxa el procés per aprovar la nova llei d'arquitectura a finals de 2014
Manifest per la Qualitat Democràtica
Necessita l'arquitectura d'un reset? Debat dijous 28 de novembre al Roca Barcelona Gallery
Lluís Comerón, elegit nou president de l'ITeC
Jordi Ludevid, reelegit com a president del CSCAE
Benedetta Tagliabue guardonada amb el Premi Riba Jencks 2013
Vegeu el vídeo de la taula rodona sobre Barcelona en el marc de l'exposició BCN/Enllaços
  Arxiu

2013
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2012
Desembre
Novembre
Octubre
Setembre
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2011

2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004