Notes de premsa  

Subratllar el valor de la vinculació dels arquitectes amb la indústria de la construcció mitjançant exemples de destacades col·laboracions d’èxit serà l’objectiu bàsic de l’estand que el COAC i el Consell Superior dels Col·legis d’Arquitectes d’Espanya (CSCAE) compartiran a l’edició 2011 del saló Construmat, que tindrà lloc en el recinte Gran Via de Fira de Barcelona entre el 16 i el 21 de maig. D'altra banda, el COAC ha convocat un concurs per al disseny d'aquest estand. El termini per enviar les propostes per a aquests concurs finalitza el 16 d'abril.

El principal objectiu de les dues institucions és posar en un segon pla la seva presència corporativa per donar rellevància i clara visibilitat a la històrica i fructífera relació entre arquitectes i empreses del sector, que s’ha traduït en productes, materials i processos innovadors. Malgrat els fruits d’aquesta col·laboració són i han estat nombrosos, al nostre país aquest treball conjunt encara té molt camí per recórrer. És precisament en aquesta via en que l’estand del CSCAE i el COAC vol incidir.

Arquitectes + Indústria i viceversa

L’estand i la programació d’actes mostrarà el valor afegit que els arquitectes aporten a la indústria articulat en base a dos aproximacions diferents però alhora complementàries. D’una banda el COAC, s’encarregarà de mostrar productes o sistemes constructius ja comercialitzats, desenvolupats per empreses que hagin incorporat un arquitecte en el seu equip de recerca, desenvolupament o comercialització (projecte Indústria + Arquitectes). El CSCAE de la seva banda farà la mateixa tasca de recull, però en aquest cas del resultat de col·laboracions puntuals entre arquitectes que, a partir del projecte o la direcció d’obra, treballen conjuntament amb la indústria per desenvolupar nous productes o sistemes constructius (projecte Arquitectes + Indústria).

A l’estand es mostraran en suport audiovisual els treballs compilats en els dos vessants i alhora es podrà escoltar de primera mà la valoració de l’experiència de col·laboració explicada pels seus protagonistes en un seguit de breus conferències.

Tant el COAC com el Consell Superior han obert fins l'11 de març sengles convocatòries per tal de poder comptar amb el ventall més representatiu possible d’exemples de la relació arquitecte-indústria en el dos àmbits esmentats. En aquests enllaços podeu accedir a la convocatòria del COAC en català i en castellà, mentre que des desl dos següents podeu fer el mateix amb les convocatòries del CSCAE en català i castellà.

El COAC recupera el concurs per al disseny de l’estand

El Col·legi i el CSCAE compartiran un estand de 100 metres quadrats de superfície tipus illa integrat en un únic espai firal on conviuran empreses i institucions. Recuperant una fórmula que ja havia utilitzat en edicions anteriors, el COAC ha convocat un concurs per al disseny de l’estand de Construmat. En aquests enllaços podeu descarregar els logos del COAC i del CSCAE per a l'elaboració de la proposta de disseny de l'estand.


2011-01-24
SUMARI ARXIU
 
arquitectes.cat el nou web dels Arquitectes de Catalunya
La Generalitat posa en marxa el procés per aprovar la nova llei d'arquitectura a finals de 2014
Manifest per la Qualitat Democràtica
Necessita l'arquitectura d'un reset? Debat dijous 28 de novembre al Roca Barcelona Gallery
Lluís Comerón, elegit nou president de l'ITeC
Jordi Ludevid, reelegit com a president del CSCAE
Benedetta Tagliabue guardonada amb el Premi Riba Jencks 2013
Vegeu el vídeo de la taula rodona sobre Barcelona en el marc de l'exposició BCN/Enllaços
  Arxiu

2013
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2012
Desembre
Novembre
Octubre
Setembre
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2011

2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004