Notes de premsa  

L’arquitecte Cameron Sinclair, cofundador de l’ONG Architecture for Humanity (AFH) i un dels màxims referents de les actuacions arquitectòniques en situacions de crisis humanitàries, va pronunciar una conferència el 19 de gener a l’espai Fòrum de la seu barcelonina del COAC de plaça Nova. Sota el títol de L’arquitectura com a catalitzador per al canvi: de la reconstrucció d’Haití al fre a la violència a les favelas, Sinclair va parlar per primera vegada a Espanya sobre l’experiència d’AFH, reconeguda internacionalment pels seus treballs de reconstrucció a les àrees més castigades als darrers anys per catàstrofes de tot tipus, com ara el sud d’Àsia, el golf dels EUA afectat per l’huracà Katrina o, ara, Haití. El discurs de Sinclair és rotund: si no hi ha arquitectura social, no hi ha arquitectura.

Davant més d'un centenar de persones, Sinclair va explicar com es va fundar l’ONG, com s'organitza, d'on provenen els fons i donacions i quin és el seu concepte de l'arquitectura: si no hi ha arquitectura social, no hi ha arquitectura. “Cal innovar per aconseguir el canvi social”, també va manifestar durant la seva xerrada.

Cameron Sinclair és un dels professors convidats del nou máster de Cooperació Internacional: Arquitectura Sostenible d’Emergència, organitzat per la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) dins el programa Erasmus Mundus.

Des de 1999, AFH ha portat a terme projectes de construcció d’escoles, hospitals o habitatges a 38 països, tot connectant arquitectes, ONGs locals i grups ciutadans de potencials donants per desenvolupar projectes de recuperació i millora social, ambiental i econòmica mitjançant l’arquitectura. A més de la seva seu central a San Francisco, l’organització compta amb 60 capítols locals, un d’ells a Espanya i més concretament a Barcelona, creat per Giovanna Carnevali, directora del màster.


2011-01-17
SUMARI ARXIU
 
arquitectes.cat el nou web dels Arquitectes de Catalunya
La Generalitat posa en marxa el procés per aprovar la nova llei d'arquitectura a finals de 2014
Manifest per la Qualitat Democràtica
Necessita l'arquitectura d'un reset? Debat dijous 28 de novembre al Roca Barcelona Gallery
Lluís Comerón, elegit nou president de l'ITeC
Jordi Ludevid, reelegit com a president del CSCAE
Benedetta Tagliabue guardonada amb el Premi Riba Jencks 2013
Vegeu el vídeo de la taula rodona sobre Barcelona en el marc de l'exposició BCN/Enllaços
  Arxiu

2013
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2012
Desembre
Novembre
Octubre
Setembre
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2011

2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004