Notes de premsa  

El COAC i l'Agrupació d'Arquitectes Urbanistes de Catalunya (AAUC) van organitzar el 19 de novembre a la seu de plaça Nova un debat amb representants dels sis partits polítics actualment al Parlament. Amb voluntat de transparència i obertura, els representants van respondre les preguntes que sobre urbanisme i arquitectura els va formular el moderador, l'arquitecte Francesc Pla. Els representants dels partits que participaran al debat seran Carles Sala (CiU), Jordi Mas (PSC), Ricard Martínez (ERC), Dolors Clavell (ICV), Santi Rodríguez (PP) i Koldo Blanco (Ciutadans).

Les preguntes van ser seleccionades entre les formulades pels col·legiats a través de la web del COAC per un comitè format per Agàpit Borràs i Robert Jové (membres de l'Agrupació d'Urbanistes) i Francesc Pla. Posteriorment a aquest primer bloc del debat, es va obrir un torn obert de paraula per a tots els assistents a la sala.

Les preguntes es van emmarcar en tres grans blocs temàtics:

- L'exercici de la professió (Que ens podeu dir als professionals arquitectes sobre la dramàtica situació del col·lectiu? Proposeu solucions immediates a la situació? En proposeu a llarg termini? Veieu normal la situació de concurs obert no remunerat per triar un projecte? Proposeu millores clares? Creieu que les normatives, codis d’obligat compliment i visats s’han traduït en millor arquitectura i urbanisme? Com hauria de ser la participació ciutadana donada la complexitat tècnica d’algunes decisions?

- El territori (Quines millores concretes suposen per la gestió del territori els canvis que ens estan poprtant cap a un nou model de planejament? Les noves “normatives sobre el paisatge” seran una eina útil? Perquè els projectes d’urbanisme no tenen certificats d’ecoeficiència com els tenen els d’arquitectura? Quines mesures proposeu perquè el transport públic sigui factible? És compatible ampliar carreteres (Maresme) i una política seriosa sobre el bus i el tren? Ens podem permetre el transport públic ens zones de baixa densitat o el cotxe particular seguirà sent la solució?

- La ciutat construïda (Com expliqueu que haguem construït tants pisos i siguin encara avui inassequibles? Que opineu sobre el Pacte Nacional de l’habitatge i els recursos per dur-lo a terme? Què creieu que podem aportar els arquitectes en la solució? Creieu que les ARE han estat útil?


2010-11-20
SUMARI ARXIU
 
arquitectes.cat el nou web dels Arquitectes de Catalunya
La Generalitat posa en marxa el procés per aprovar la nova llei d'arquitectura a finals de 2014
Manifest per la Qualitat Democràtica
Necessita l'arquitectura d'un reset? Debat dijous 28 de novembre al Roca Barcelona Gallery
Lluís Comerón, elegit nou president de l'ITeC
Jordi Ludevid, reelegit com a president del CSCAE
Benedetta Tagliabue guardonada amb el Premi Riba Jencks 2013
Vegeu el vídeo de la taula rodona sobre Barcelona en el marc de l'exposició BCN/Enllaços
  Arxiu

2013
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2012
Desembre
Novembre
Octubre
Setembre
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2011

2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004