Notes de premsa  

Els arquitectes Vicente Guallart, Raphaëlle Hondelatte, Torsten Masseck i Mònica Tàrrega van ser els protagonistes el 8 de novembre al COAC de la segona de les tres sessions del cicle amb què la Demarcació de Barcelona es vincula a Europes. Festival de Cultura Contemporània, i amb el qual aporta la visió específica de la disciplina arquitectònica vinculada a altres disciplines que treballen sobre el mateix objecte, l'organització de l'espai i la matèria. El dijous 11 de novembre el fet creatiu tornarà a ser protagonista del debat per tancar el cicle, aquesta vegada sota l’òptica de la relació entre forma i natura. L’arquitecta Carme Pigem, integrant de l¡estudi d’Olot RCR Arquitectes; el també arquitecte Fernando Salas i l’ex torero Luis Francisco Esplà conformaran una atractiva taula de debat. Com els altres dos debats, el del dia 11 podrà seguir-se en directe des del web del COAC.

La sessió va estar dedicada a les relacions entre l'arquitectura i Els arquitectes Vicente Guallart, Raphaëlle Hondelatte, Torsten Masseck i Mònica Tàrrega van ser els protagonistes el 8 de novembre al COAC de la segona de les tres sessions del cicle amb què la Demarcació de Barcelona es vincula a Europes. Festival de Cultura Contemporània, i amb el qual aporta la visió específica de la disciplina arquitectònica vinculada a altres disciplines que treballen sobre el mateix objecte, l'organització de l'espai i la matèria.

En el torn d'intervencions, els arquitectes van exposar amb detall els últims treballs que han projectat, i es van centrar en les solucions que han adoptat des del punt de vista del tractament i l'optimització de l'energia. Raphaëlle Hondelatte va centrar les seves actuacions en la caracterització de l'ecologia en l'economia del gest. Torsten Masseck i Mònica Tàrrega van detallar les característiques del prototip LOW3, que, presentat per la UPC, ha rebut el premi Arquitectura del concurs Solar Decathlon Europe 2010, una casa solar autosuficient energèticament. Finalment, VIcente Guallart va argumentar la conveniència d'aplicar el model internet a l'energia, amb edificis i barris autosuficients, amb una perspectiva a quaranta anys vista d'aconseguir una ciutat que sigui també autosuficient. Va contraposar el concepte "autosuficiència energètica" a "sostenibilitat".

Entre el 21 d’octubre i el 14 de novembre, el Festival Europes, impulsat per l’empresa de producció cultural La Fábrica, converteix Barcelona en l’epicentre de la creació europea contemporània. Una programació multidisciplinar, integrada per més de 250 activitats, pretén mostrar cap a on es dirigeix la creació europea actual en les arts plàstiques i visuals, el cinema, la música, el teatre, l’òpera, la literatura, la gastronomia, el disseny, l’arquitectura o la dansa.


2010-11-09
SUMARI ARXIU
 
arquitectes.cat el nou web dels Arquitectes de Catalunya
La Generalitat posa en marxa el procés per aprovar la nova llei d'arquitectura a finals de 2014
Manifest per la Qualitat Democràtica
Necessita l'arquitectura d'un reset? Debat dijous 28 de novembre al Roca Barcelona Gallery
Lluís Comerón, elegit nou president de l'ITeC
Jordi Ludevid, reelegit com a president del CSCAE
Benedetta Tagliabue guardonada amb el Premi Riba Jencks 2013
Vegeu el vídeo de la taula rodona sobre Barcelona en el marc de l'exposició BCN/Enllaços
  Arxiu

2013
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2012
Desembre
Novembre
Octubre
Setembre
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2011

2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004