Notes de premsa  

La Demarcació de Barcelona del COAC participa en la primera edició d’Europes, Festival de Cultura Contemporània, amb un cicle de tres jornades (4, 8 i 11 de novembre) que es centrarà en les relacions i confrontacions de l’arquitectura amb altres àmbits amb els quals comparteix conceptes com la creació, la despesa energètica, la recerca de la puresa formal, i, sobretot, l’organització de la matèria i l’espai en el temps. Les jornades, que es faran a la seu barcelonina de plaça Nova a les 19 hores, podran seguir-se per Internet.

El 4 de novembre, l’arquitecte Eduardo Arroyo, el poeta i assatgista Rafael Argullol- que acaba de publicar la seva monumental Visión desde el fondo del mar, i l’artista Eulàlia Valldosera debatran sobre les característiques del fet creatiu, o el binomi caos-ordre enfront de l’integrat per atzar-precisió.

La segona sessió, el dilluns 8 de novembre, s’articularà al voltant de les relacions entre arquitectura i energia, sempre amb la mirada posada en valors com la sostenibilitat, l’estalvi energètic i la reducció d’emissions de CO2. Les arquitectes Raphaëlle Hondelatte i Mònica Tàrrega i els seus col·legues Torsten Masseck, Vicente Guallart i Xavier Vancells, aquest últim com a moderador, formaran la taula d’aquesta segona jornada.

Per últim, el dijous 11 de novembre el fet creatiu tornarà a ser protagonista del debat, aquesta vegada sota l’òptica de la relació entre forma i natura. L’arquitecta Carme Pigem, integrant del prestigiós estudi d’Olot RCR Arquitectes; el també arquitecte Fernando Salas i l’ex torero Luis Francisco Esplà conformaran una atractiva taula de debat.

Les tres sessions d’aquest cicle es desenvoluparan a la sala d’actes de la seu barcelonina del COAC a plaça Nova, 5, a partir de les 19 hores.

Entre el 21 d’octubre i el 14 de novembre, el Festival Europes, impulsat per l’empresa de producció cultural La Fábrica, converteix Barcelona en l’epicentre de la creació europea contemporània. Una programació multidisciplinar, integrada per més de 250 activitats, pretén mostrar cap a on es dirigeix la creació europea actual en les arts plàstiques i visuals, el cinema, la música, el teatre, l’òpera, la literatura, la gastronomia, el disseny, l’arquitectura o la dansa.


2010-11-03
SUMARI ARXIU
 
arquitectes.cat el nou web dels Arquitectes de Catalunya
La Generalitat posa en marxa el procés per aprovar la nova llei d'arquitectura a finals de 2014
Manifest per la Qualitat Democràtica
Necessita l'arquitectura d'un reset? Debat dijous 28 de novembre al Roca Barcelona Gallery
Lluís Comerón, elegit nou president de l'ITeC
Jordi Ludevid, reelegit com a president del CSCAE
Benedetta Tagliabue guardonada amb el Premi Riba Jencks 2013
Vegeu el vídeo de la taula rodona sobre Barcelona en el marc de l'exposició BCN/Enllaços
  Arxiu

2013
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2012
Desembre
Novembre
Octubre
Setembre
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2011

2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004