Notes de premsa  

L’exposició d’Arquitectura d’Hokkaido, que es podrà veure a l’espai Picasso de la seu barcelonina del COAC de plaça Nova fins l’11 de desembre, recull alguns dels projectes més destacats portats a terme als darrers anys per arquitectes d’aquesta regió japonesa. Només un any abans de la celebració del congrés de la Unió Internacional d’Arquitectes (UIA) a Tokio, la mostra pretén servir de primer esglaó per a l’intercanvi de treball i experiències entre arquitectes catalans i d’Hokkaido. En aquest sentit, cal destacar la satisfacció expressada per tots els participants en un sopar que va aplegar el mateix dia 3 a una trentena d'arquitectes catalans amb la delegació japonesa desplaçada amb motiu de la mostra, integrada també per prop de 30 professionals.

La inauguració de l’exposició, organitzada i comissariada pel capítol d’Hokkaido de l’Institut Japonès d’Arquitectura i el Col·legi d'Arquitectes de Sapporo, va comptar amb la participació de Toshiji Suzuki, president del Col·legi d'Arquitectes de Sapporo; Yoshio Maruyama i Masanobu Komuro, ambdos també arquitectes i membres del col·legi de la ciutat japonesa; Antoni Casamor, president de la Demarcació de Barcelona del COAC i Margarita Jover, vocal de Cultura de la Demarcació de Barcelona del Col·legi.

A les seves intervencions, els arquitectes japonesos van presentar algunes de les obres que integren l'exposició, en moltes de les quals es fa una especial incidència en les solucions tècniques que doten de comfort a uns habitatges que han de resisitir unes condicions climatològiques gairebé extremes a Hokkaido. A més, també van mostrar un especial interés en trobar vies tangibles de col·laboració amb l'arquitectura i els arquitectes catalans.

L’illa de Hokkaido és la segona més gran i la més septentrional de tot el Japó. La seva població -5.600.000 habitants- i la seva latitud s’assemblen a les de Catalunya. La climatologia d’aquesta prefectura japonesa és, però, molt diferent a la mediterrània. Un hivern molt llarg i rigorós, amb temperatures que arriben als 20º sota zero i estius on es poden superar els 30º determinen l’arquitectura d’una illa amb una pujant presència a la vida social, cultural i econòmica japonesa.

Així, un grup de professionals està portant a terme una intensa tasca de desenvolupament de l’arquitectura tant a la capital de la prefectura, Sapporo, com a la resta de ciutats d’Hokkaido, prestant especial atenció als aspectes tècnics, assimilables als desenvolupats al nord d’Europa per respondre a l’intens fred.


2010-11-03
SUMARI ARXIU
 
arquitectes.cat el nou web dels Arquitectes de Catalunya
La Generalitat posa en marxa el procés per aprovar la nova llei d'arquitectura a finals de 2014
Manifest per la Qualitat Democràtica
Necessita l'arquitectura d'un reset? Debat dijous 28 de novembre al Roca Barcelona Gallery
Lluís Comerón, elegit nou president de l'ITeC
Jordi Ludevid, reelegit com a president del CSCAE
Benedetta Tagliabue guardonada amb el Premi Riba Jencks 2013
Vegeu el vídeo de la taula rodona sobre Barcelona en el marc de l'exposició BCN/Enllaços
  Arxiu

2013
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2012
Desembre
Novembre
Octubre
Setembre
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2011

2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004