Notes de premsa  

El despatx Obaga va protagonitzar el 15 d'octubre la sessió d'experiències professionals dins del cicle del Programa a Mida de la Construcció de Barcelona Activa. Obaga, una empresa de creació d'idees i projectes vinculats a la concepció estètica i formal, el formen l'arquitecte Ivan Àlvaro i l'escenògrafa Judit Vidal.

A l'hora d'explicar la seva experiència, van remarcar que no s'ha de tenir por del canvi i que la convicció són un component important de l'èxit. El despatx n'és una prova: arran de la crisi els dos socis es van replantejar la feina, i això els va servir com a revulsiu i motor de canvi. Després de comprovar que les formes i els mètodes vigents deixen de ser efectiu, van buscar una fórmula nova, que sintetitza l'arquitectura i les arts escèniques, amb una especial atenció a l'arquitectura efímera. Quan van muntar l'empresa, es van marcar unes fites i unes directrius clares, que passaven per decisions de tipus estructural, com ara quina societat crear, de quina capacitat econòmica disposaven, d'objectius a assolir, de principis de funcionament i objectius i com es quantificava l'esforç físic i emocional.

Un punt essencial en una empresa innovadora com Obaga és la creació de sinergies entre professionals, fet que permet ampliar capacitats, rendibilitzar esforços i multiplicar resultats i coneixement. Els socis del despatx aprofiten aquestes sinergies i són els encarregats de buscar clients sota un concepte i generen la feina en col·laboració amb altres professionals. L'estructura és doncs horitzontal i no piramidal.

A l'hora de gestionar els clients consideren que és important la coherència entre la vida personal i la professional, de manera que tot el que els envolta és susceptible de convertir-se en feina.


2010-11-02
SUMARI ARXIU
 
arquitectes.cat el nou web dels Arquitectes de Catalunya
La Generalitat posa en marxa el procés per aprovar la nova llei d'arquitectura a finals de 2014
Manifest per la Qualitat Democràtica
Necessita l'arquitectura d'un reset? Debat dijous 28 de novembre al Roca Barcelona Gallery
Lluís Comerón, elegit nou president de l'ITeC
Jordi Ludevid, reelegit com a president del CSCAE
Benedetta Tagliabue guardonada amb el Premi Riba Jencks 2013
Vegeu el vídeo de la taula rodona sobre Barcelona en el marc de l'exposició BCN/Enllaços
  Arxiu

2013
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2012
Desembre
Novembre
Octubre
Setembre
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2011

2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004