Notes de premsa  

El dilluns 27 de setembre, a les 19 hores, es desenvoluparà a la sala d’actes de la seu del COAC de plaça Nova una jornada tècnica per presentar el projecte de l’ecobarri per al sector Llevant de Figueres, impulsat pel departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat i el consistori de la ciutat. Els arquitectes que conformen l’equip redactor del projecte, Lluís Brau, Albert Cuchí, Salvador Rueda i Rafael Càceres, seran els encarregats de presentar les principals línies del seu treball. L'assistència és lliure i gratuïta.

L’acte, organitzat per la Direcció General de Qualitat en l'Edificació i Rehabilitació de l'Habitatge, serà introduït per Carme Trilla, secretària d’Habitatge de la Generalitat; Lluís Comerón, degà del COAC i Santiago Vila, alcalde de Figueres. Després de l’exposició de l’equip d’arquitectes s’obrirà un debat que moderarà Sebastià Jornet, president de l’AAUC.

El projecte d’ecobarri al sector Llevant de Figueres planteja un model de transformació urbana sota els principis ecològics i de desenvolupament eficient i sostenible articulats a partir d’una morfologia compacta, de l’organització complexa, el metabolisme eficient i la cohesió social.

La proposta del nou barri pretén adaptar-se de manera global i integrada a aquests quatre criteris, que s’analitzen des de vuit àmbits concrets: ocupació del sòl, espai públic i habitabilitat urbana, mobilitat i serveis, complexitat urbana, metabolisme urbà, biodiversitat urbana, cohesió social i edificació sostenible.


2010-09-21
SUMARI ARXIU
 
arquitectes.cat el nou web dels Arquitectes de Catalunya
La Generalitat posa en marxa el procés per aprovar la nova llei d'arquitectura a finals de 2014
Manifest per la Qualitat Democràtica
Necessita l'arquitectura d'un reset? Debat dijous 28 de novembre al Roca Barcelona Gallery
Lluís Comerón, elegit nou president de l'ITeC
Jordi Ludevid, reelegit com a president del CSCAE
Benedetta Tagliabue guardonada amb el Premi Riba Jencks 2013
Vegeu el vídeo de la taula rodona sobre Barcelona en el marc de l'exposició BCN/Enllaços
  Arxiu

2013
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2012
Desembre
Novembre
Octubre
Setembre
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2011

2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004