Notes de premsa  

El passat 19 de febrer van ser publicades al BOE les modificacions del CTE en matèria d’accessibilitat, que han suposat el desenvolupament del document tècnic de condicions bàsiques d’accessibilitat (DB-SUA).La nova normativa es pot consultar a l'ambit de l'OCT del web del COAC.

Posteriorment, a començaments del mes de maig, el Govern de la Generalitat va presentar sengles requeriments d’incompetència en relació al Reial Decret que fixa els canvis al CTE i l’Ordre conseqüent que desenvolupa el DB-SUA, per entendre que l’Estat ha envaït competències pròpies de la Generalitat en regular de forma exhaustiva aquests àmbits.

De forma paral·lela, el Departament d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat té gairebé enllestit el text d’un nou Codi d’Accessibilitat de Catalunya, que determinarà els requeriments mínims per complir en diversos àmbits, entre els quals hi figura l’edificació.

Així les coses, ara per ara a Catalunya els arquitectes han d’atendre, en matèria d’accessibilitat a quatre normatives: el vigent Codi d’Accessibilitat de Catalunya, a la Llei del dret a l’Habitatge, al Decret d’Habitabilitat i a les esmentades modificacions del CTE.

Enfront aquesta aplicació conjunta de normatives diferents, que pot arribar a fer difícil redactar projectes veritablement accessibles, el COAC està treballant des de fa mesos en l’àmbit de la Mesa sectorial convocada per la Generalitat, per tal d’aconseguir que al final de tot aquest procés resulti una regulació uniforme i clara pel que fa a l’accessibilitat en l’urbanisme i l’edificació, que serveixi per eliminar la dispersió normativa i faciliti un assoliment efectiu de l’accessibilitat per a tots els ciutadans i ciutadanes.

En aquest sentit, val a dir que des de fa setmanes representants del COAC mantenen intenses negociacions amb el Departament d’Acció Social i Ciutadania per tal d’aconseguir que el text final d’un document clau, com serà el nou Codi d’Accessibilitat de Catalunya, sigui coherent amb el DB-SUA del CTE i no estableixi duplicitats o requeriments diferents que provoquin aplicacions confuses o contradictòries.

Per tal de presentar la nova normativa estatal d’accessibilitat, el COAC va organitzar el passat 7 de juny una jornada que va comptar amb una nombrosa assistència de professionals.


2010-07-12
SUMARI ARXIU
 
arquitectes.cat el nou web dels Arquitectes de Catalunya
La Generalitat posa en marxa el procés per aprovar la nova llei d'arquitectura a finals de 2014
Manifest per la Qualitat Democràtica
Necessita l'arquitectura d'un reset? Debat dijous 28 de novembre al Roca Barcelona Gallery
Lluís Comerón, elegit nou president de l'ITeC
Jordi Ludevid, reelegit com a president del CSCAE
Benedetta Tagliabue guardonada amb el Premi Riba Jencks 2013
Vegeu el vídeo de la taula rodona sobre Barcelona en el marc de l'exposició BCN/Enllaços
  Arxiu

2013
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2012
Desembre
Novembre
Octubre
Setembre
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2011

2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004