Notes de premsa  

La 6a Biennal Europea de Paisatge se celebrarà a Barcelona del 30 de setembre al 2 d’octubre sota el lema Paisatges líquids i convertirà la ciutat comtal en la capital europea del paisatge. Les tres jornades del simposi es dedicaran als finalistes del Premi Rosa Barba, al desenvolupament del lema -la necessitat de crear noves pràctiques adaptables al canviant context quotidià tant a nivell local com global- i al país convidat -Xina, en aquest cas. El termini per inscriure's a la Biennal ja està obert i tot el procés es pot portar a terme des del web del certamen.

D'altra banda, ja es coneixen els nou finalistes del Premi Europeu de Paisatge Rosa Barba, entre els quals figuren tres obres d’arquitectes col·legiats al COAC: el jardí del museu de Can Framis, a Barcelona, de Jordi Badia i Martí Franch (BAAS + EMF); el passeig marítim a la platja de Ponent de Benidorm, de Carlos Ferrater (OAB) i Xavier Martí, i el parc urbà al sector Perelló-Can Pere Màrtir a Vilablareix, Girona, de Manuel Ruisánchez (Ruisánchez Arquitectes). La llista de finalistes que opten al premi, que es concedirà en el decurs de la sisena Biennal Europea de Paisatge –del 30 de setembre al 2 d’octubre- es completa amb altres sis projectes localitzats a Holanda (dos), Portugal, Dinamarca, Noruega i Israel.

Entre els nou finalistes figuren tres obres d’arquitectes col·legiats al COAC: el jardí del museu de Can Framis, a Barcelona, de Jordi Badia i Martí Franch (BAAS + EMF); el passeig marítim a la platja de Ponent de Benidorm, de Carlos Ferrater (OAB) i Xavier Martí, i el parc urbà al sector Perelló-Can Pere Màrtir a Vilablareix, Girona, de Manuel Ruisánchez (Ruisánchez Arquitectes). La llista de finalistes que opten al premi, que es concedirà en el decurs de la sisena Biennal Europea de Paisatge –del 30 de setembre al 2 d’octubre- es completa amb altres sis projectes localitzats a Holanda (dos), Portugal, Dinamarca, Noruega i Israel.

La llista de finalistes la completen les següents obrtes:

- Parc Nansen, de Bjørbekk & Lindheim – Tone Lindheim. Fornebu, Oslo (Noruega)
- Àrea recreativa, de Bureau Alle Hosper – Berrie van Elderen. Heerhugowaard (Holanda).
- Cementiri Langedijk, d’Arquitectes B.G. Brands, S. Karres. Zuid Scharwoude, Langedijk (Holanda).
- Campus de l’Escola de Negocis de Copenhagen, de Marianne Levinsen Landskab MDL PLR. Frederiksberg (Dinamarca).
- Regeneració de l’espai públic del port, de Mayslits Kassif Architects. Tel Aviv (Israel).
- Castell de Silves Hillside, de Estudos e Projectos de Arquitectura Paisajista, Lda – João Ferreira Nunes. Silves (Portugal).

La 6a Biennal Europea de Paisatge se celebrarà a Barcelona del 30 de setembre al 2 d’octubre sota el lema Paisatges líquids i convertirà la ciutat comtal en la capital europea del paisatge.

La 6a Biennal Europea de Paisatge està organitzada pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), la Universitat Politècnica de Catalunya (Màster d’Arquitectura del Paisatge i Associació d’Amics de la UPC) i el Departament de Política Territorial i Obres Públiques (Direcció General d’Arquitectura i Paisatge) de la Generalitat de Catalunya, i compta amb la col•laboració de la Fundació Agbar.

A la foto superior el projecte Nicolai, de Kristine Jensen, guanyador de l'edició de 2008 del Premi Europeu de Paisatge Rosa Barba


2010-05-19
SUMARI ARXIU
 
arquitectes.cat el nou web dels Arquitectes de Catalunya
La Generalitat posa en marxa el procés per aprovar la nova llei d'arquitectura a finals de 2014
Manifest per la Qualitat Democràtica
Necessita l'arquitectura d'un reset? Debat dijous 28 de novembre al Roca Barcelona Gallery
Lluís Comerón, elegit nou president de l'ITeC
Jordi Ludevid, reelegit com a president del CSCAE
Benedetta Tagliabue guardonada amb el Premi Riba Jencks 2013
Vegeu el vídeo de la taula rodona sobre Barcelona en el marc de l'exposició BCN/Enllaços
  Arxiu

2013
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2012
Desembre
Novembre
Octubre
Setembre
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2011

2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004