Notes de premsa  

El COAC inaugura el 24 de març l’exposició El carrer és nostre...de tots!, que es podrà visitar fins al 15 de maig a la seu del COAC de plaça Nova a Barcelona. Es tracta d’una reflexió –mitjançant fotografies, material audiovisual, llibres i panells gràfics— sobre els problemes i les oportunitats de l’espai del carrer contemporani i, específicament, contribuir a la difusió de la gran transformació de l’espai urbà de la ciutat dut a terme en els anys de democràcia a Barcelona.

La mostra, que ocuparà tots els espais expositius —sala d’exposicions, sala B’art, espai Picasso i Altell— de la seu de Plaça Nova del COAC, està organitzada pel COAC, el Col·legi d’Enginyers Industrials amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i comissariada a Barcelona per Jaume Barnada, director d’Urbanisme i Habitatge de l’Institut Municipal d’Urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Borja, geògraf-urbanista, Carles Llop, arquitecte, i Pere Montaña, coordinador de la Xarxa de Ciutats de l’Arc Metropolità.

L’acte d’inauguració de l’exposició, que s’emmarca dins l'Any Cerdà, estarà presidit per Jordi Hereu, alcalde de Barcelona, i Lluís Comerón, degà en funcions del COAC.

L’exposició és la versió itinerant de la mostra La rue est à nous... tous!. Concebuda i realitzada per l’Institut pour la Ville en Mouvement (IVM)/PSA Peugeot Citroën a Paris a l’abril del 2007 i comissariada per François Ascher i Mireille Apel-Muller, ja s’ha pogut veure a altres ciutats asiàtiques i americanes com Shanghai, Montreal o Buenos Aires.

Paral·lelament, s’han organitzat dos seminaris: El carrer entre la mobilitat i l’espai públic, al COAC el 25 de març, amb la participació de Ramón García-Bragado, quart tinent d’alcalde de Barcelona i Andrès Borthagaray, responsable IVM – Amèrica Llatina; i Els nous carrers metropolitans. Fer ciutat des del carrer, al CCCB els dies 13 i 14 de maig, sota la coordinació de Carles Llop i Pere Montaña.


2010-03-17
SUMARI ARXIU
 
arquitectes.cat el nou web dels Arquitectes de Catalunya
La Generalitat posa en marxa el procés per aprovar la nova llei d'arquitectura a finals de 2014
Manifest per la Qualitat Democràtica
Necessita l'arquitectura d'un reset? Debat dijous 28 de novembre al Roca Barcelona Gallery
Lluís Comerón, elegit nou president de l'ITeC
Jordi Ludevid, reelegit com a president del CSCAE
Benedetta Tagliabue guardonada amb el Premi Riba Jencks 2013
Vegeu el vídeo de la taula rodona sobre Barcelona en el marc de l'exposició BCN/Enllaços
  Arxiu

2013
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2012
Desembre
Novembre
Octubre
Setembre
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2011

2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004