Notes de premsa  

El certificat d'idoneïtat tècnica, desenvolupat pel COAC, començarà a implantar-se a Barcelona a partir del 19 d’abril d’aquest any. La presentació del certificat d’idoneïtat serà necessària per a la tramitació electrònica de qualsevol llicència d’obres, tal i com va anunciar el consistori barceloní el passat mes de febrer en el decurs de la presentació del projecte de les e-llicències, que permetrà la tramitació íntegrament electrònica de més de 75.000 llicències i permisos a la ciutat, entre els quals hi figuren les llicències d’obres.

Tot i això, el consistori mantindrà una moratòria per a la tramitació ordinària de les llicències fins que s’aprovi l’adaptació de les ordenances municipals que regularà la tramitació de diferents tipus d’expedients de llicències, fixant, entre d’altres aspectes, l’obligatorietat d’adjuntar el certificat d’idoneïtat tècnica en qualsevol sol·licitud de llicència.

L’objectiu final és, d’una banda, millorar la qualitat del procés d’obtenció de llicències a la ciutat. De l’altra, és incrementar la celeritat en el procés, ja que es reduirà sensiblement el seu temps de tramitació. En el cas de les obres majors el termini màxim per a la seva resolució serà de dos mesos –fins ara la mitjana eren 132 dies-.

En el cas de les obres menors, mentre que fins ara la llicència s’atorgava amb una mitjana de 95 dies, amb la nova tramitació electrònica si en 30 dies no hi ha una resposta de l’administració es considerarà concedida. Altre dels avantatges és que s’elimina el pagament per la sol·licitud de la llicència. El pagament passarà a realitzar-se només quan la sol·licitud sigui aprovada, de forma que una eventual denegació no comportarà una despesa prèvia.

El COAC organitzarà en el decurs de les properes setmanes diverses accions informatives i formatives sobre el funcionament pràctic del nou sistema de tramitació electrònica de llicències d’obra i la necessària incorporació al mateix de la certificació d’idoneïtat del Col·legi..


2010-03-10
SUMARI ARXIU
 
arquitectes.cat el nou web dels Arquitectes de Catalunya
La Generalitat posa en marxa el procés per aprovar la nova llei d'arquitectura a finals de 2014
Manifest per la Qualitat Democràtica
Necessita l'arquitectura d'un reset? Debat dijous 28 de novembre al Roca Barcelona Gallery
Lluís Comerón, elegit nou president de l'ITeC
Jordi Ludevid, reelegit com a president del CSCAE
Benedetta Tagliabue guardonada amb el Premi Riba Jencks 2013
Vegeu el vídeo de la taula rodona sobre Barcelona en el marc de l'exposició BCN/Enllaços
  Arxiu

2013
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2012
Desembre
Novembre
Octubre
Setembre
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2011

2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004