Notes de premsa  

El cicle d’activitats El que fem els arquitectes, organitzat pel COAC, pretén posar de relleu els rols actuals que els arquitectes desenvolupen a la societat i els que poden tenir en un futur immediat en activitats diferents a les considerades tradicionalment com a pròpies dels arquitectes.

La crisi del sector de la construcció ha accentuat una transformació profunda de la professió, que està portant als arquitectes a diversificar l’activitat i a actuar en noves tasques per respondre adequadament als requeriments del nou marc social i econòmic del segle XXI.

La formació, implicació social i capacitació dels arquitectes per resoldre problemes i abordar situacions complexes han de permetre potenciar la seva participació activa a la societat actual per tal de gestionar un futur millor per a tothom.

Per això, el COAC ha desenvolupat un conjunt d’accions que, sota el títol El que fem els arquitectes, té un doble objectiu: ajudar i acompanyar els arquitectes a adquirir capacitació i competències per aquestes tasques diverses, si no les tenen, i ajudar a visualitzar a la resta de la societat el canvi en el rol de l’arquitecte, en la manera d’exercir la professió.

El cicle de jornades —que es va iniciar el 18 de febrer i s’estendrà durant els propers mesos— comprèn temàtiques tan variades com el Project Management, l’arquitecte com a guia d’arquitectura, el paper dels arquitectes al teixit empresarial, la intervenció en la vida pública a través de la figura del càrrec electe, la docència, la intervenció en la cultura, en la direcció integrada d’obres i en l'exportació de serveis d'arquitectura, entre d’altres.

Tot plegat, es tracta d’un recull de trobades que té l'objectiu d’ajudar a incrementar la prestació professional del col·lectiu envers la societat, amb la perspectiva global i integradora que només els arquitectes poden aportar.


2010-03-03
SUMARI ARXIU
 
arquitectes.cat el nou web dels Arquitectes de Catalunya
La Generalitat posa en marxa el procés per aprovar la nova llei d'arquitectura a finals de 2014
Manifest per la Qualitat Democràtica
Necessita l'arquitectura d'un reset? Debat dijous 28 de novembre al Roca Barcelona Gallery
Lluís Comerón, elegit nou president de l'ITeC
Jordi Ludevid, reelegit com a president del CSCAE
Benedetta Tagliabue guardonada amb el Premi Riba Jencks 2013
Vegeu el vídeo de la taula rodona sobre Barcelona en el marc de l'exposició BCN/Enllaços
  Arxiu

2013
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2012
Desembre
Novembre
Octubre
Setembre
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2011

2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004