El cicle d’activitats El que fem els arquitectes, organitzat pel COAC, pretén posar de relleu els rols actuals que els arquitectes desenvolupen a la societat i els que poden tenir en un futur immediat en activitats diferents a les considerades tradicionalment com a pròpies dels arquitectes.
La crisi del sector de la construcció ha accentuat una transformació profunda de la professió, que està portant als arquitectes a diversificar l’activitat i a actuar en noves tasques per respondre adequadament als requeriments del nou marc social i econòmic del segle XXI.
La formació, implicació social i capacitació dels arquitectes per resoldre problemes i abordar situacions complexes han de permetre potenciar la seva participació activa a la societat actual per tal de gestionar un futur millor per a tothom.
Per això, el COAC ha desenvolupat un conjunt d’accions que, sota el títol El que fem els arquitectes, té un doble objectiu: ajudar i acompanyar els arquitectes a adquirir capacitació i competències per aquestes tasques diverses, si no les tenen, i ajudar a visualitzar a la resta de la societat el canvi en el rol de l’arquitecte, en la manera d’exercir la professió.
El cicle de jornades —que es va iniciar el 18 de febrer i s’estendrà durant els propers mesos— comprèn temàtiques tan variades com el Project Management, l’arquitecte com a guia d’arquitectura, el paper dels arquitectes al teixit empresarial, la intervenció en la vida pública a través de la figura del càrrec electe, la docència, la intervenció en la cultura, en la direcció integrada d’obres i en l'exportació de serveis d'arquitectura, entre d’altres.
Tot plegat, es tracta d’un recull de trobades que té l'objectiu d’ajudar a incrementar la prestació professional del col·lectiu envers la societat, amb la perspectiva global i integradora que només els arquitectes poden aportar. |