Notes de premsa  

El passat divendres 16 de juliol va tenir lloc a la seu del Governador de la Regió de Tànger (Marroc) la firma del conveni de col·laboració que preveu exportar l'arquitectura i l'urbanisme català al litoral marroquí, gràcies a l'acord establert entre el COAC, el Consell Nacional de l'Ordre Nacional dels Arquitectes del Marroc i l'Ordre dels Arquitectes del Marroc, Regió Tànger-Tetuan. L'acte estarà presidit per Omar Farkhani, President del Consell Nacional de l'Ordre Nacional dels Arquitectes del Marroc, Ahmed Khamlichi, President de l'Ordre dels Arquitectes del Marroc a la Regió de Tànger-Tetuan, i Jesús Alonso Sainz, Degà del COAC i membre del Consell Superior dels Col·legis d'Arquitectes d'Espanya.

El conveni permetrà actuacions conjuntes en temes d'edificació, ordenació de territori i d'espais urbans. Així mateix, el conveni afavoreix l'exercici lliure i associat entre els arquitectes marroquins i catalans i agilitza els tràmits necessaris en cada país per a la seva col·laboració professional a través de formules de partenariat. A més de contribuir a reforçar la professió i el valor social dels col·legis d'arquitectes al Marroc, el text també preveu un programa de cooperació cultural que permeti l'intercanvi de coneixements sobre models formatius, visites d'obra, exposicions, etc.

L'acord catalano-marroquí permetrà la participació dels professionals catalans en dos projectes de reordenació del litoral marroquí d'especial transcendència: el Pla Azur i el Projet Tànger-Med. Els dos projectes van ser llançats per les autoritats marroquines en l'any 2002 i compten amb una inversió de més de mil milions de dòlars, només en infraestructures. El Projet Tànger Med és d'especial rellevància donat el caràcter de porta d'entrada i punt de connexió entre Europa i el Marroc de la nova zona de desenvolupament econòmica internacional, denominada Tànger Mediterrani, i inclou la reordenació del port, les zones franques i les infraestructures. El Pla Azur preveu la promoció del litoral marroquí a través d'actuacions en sis nous plans de desenvolupament turístics, a càrrec del Ministeri de Turisme del Marroc.


2004-07-18
SUMARI ARXIU
 
arquitectes.cat el nou web dels Arquitectes de Catalunya
La Generalitat posa en marxa el procés per aprovar la nova llei d'arquitectura a finals de 2014
Manifest per la Qualitat Democràtica
Necessita l'arquitectura d'un reset? Debat dijous 28 de novembre al Roca Barcelona Gallery
Lluís Comerón, elegit nou president de l'ITeC
Jordi Ludevid, reelegit com a president del CSCAE
Benedetta Tagliabue guardonada amb el Premi Riba Jencks 2013
Vegeu el vídeo de la taula rodona sobre Barcelona en el marc de l'exposició BCN/Enllaços
  Arxiu

2013
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2012
Desembre
Novembre
Octubre
Setembre
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2011

2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004