Notes de premsa  

Els Premis FAD arriben aquest any a la seva cinquentena edició, i ho faran amb la participació d'un total de 55 obres que optaran a les quatre categories del certamen. La cinquena, Pensament i crítica, ja té guanyador.

En una trobada amb els mitjans de comunicació, el president del jurat dels Premis FAD, Eduard Bru va posar especial èmfasi en l’increment de participació en relació l’any anterior (gairebé d’un 33%) i ha destacat que a la categoria de Ciutat i Paisatge gairebé s’hagi doblat el nombre de participants.

Bru també ha remarcat que per tipologia d’obra, 14 de les finalistes són equipaments, 5 són oficines, 5 corresponen a habitatges unifamiliars i 8 a habitatges plurifamiliars. “És un punt de reflexió el fet que d’aquests 8 habitatges plurifamiliars, 7 siguin de protecció oficial i només un de promoció privada”, ha afegit Bru.

D'altra banda, Carles Muro, membre del jurat de la categoria de Pensament i Crítica dels Premis FAD 2008 ha donat a conèixer els premiats i finalistes d’aquesta categoria. Enguany el jurat ha concedit aquest premi a l’obra Escritos críticos, de Juan Daniel Fullaondo, una antologia de textos crítics sobre temes i figures de l’arquitectura internacional publicats entre 1966 i 1974 a la revista Nueva Forma, dirigida pel mateix Fullaondo. A més, s’ha concedit el Premi Especial del Jurat al conjunt de la tasca de la Fundació Caixa d’Arquitectes.

Oriol Bohigas serà el President d’Honor de la celebració del 50 aniversari dels Premis FAD, que es concediran el dia 9 d’octubre a la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona, de Xavier Subias, Guillem Giráldez i Pere López Iñigo, que va ser el primer Premi FAD, l’any 1958.


2008-06-17
SUMARI ARXIU
 
arquitectes.cat el nou web dels Arquitectes de Catalunya
La Generalitat posa en marxa el procés per aprovar la nova llei d'arquitectura a finals de 2014
Manifest per la Qualitat Democràtica
Necessita l'arquitectura d'un reset? Debat dijous 28 de novembre al Roca Barcelona Gallery
Lluís Comerón, elegit nou president de l'ITeC
Jordi Ludevid, reelegit com a president del CSCAE
Benedetta Tagliabue guardonada amb el Premi Riba Jencks 2013
Vegeu el vídeo de la taula rodona sobre Barcelona en el marc de l'exposició BCN/Enllaços
  Arxiu

2013
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2012
Desembre
Novembre
Octubre
Setembre
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2011

2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004