Notes de premsa  

El jurat del concurs per a la projecció de la nova seu d’oficines i serveis de la Cambra de Comerç de Barcelona ha decidit per unanimitat proclamar guanyadora la proposta del Taller de Arquitectos Colaboradores, SL (Eduard Gascón + Jordi Roig) i Xavier Ferrés Padró.

El jurat ha valorat la capacitat de l’edifici de resoldre amb la seva volumetria arestada la condició de torre integrada en un continu urbà, que dóna una bona resposta al contacte amb l’edifici veí. Així mateix s’ha destacat la sensibilitat dels recursos per la configuració del volum i la capacitat de la proposta per evolucionar i acabar d’integrar els requeriments de la institució a acollir. En la seva decisió el jurat també ha valorat la capacitat funcional i eficiència de l’organització de l’edifici, així com la capacitat de permanència del valor atemporal del projecte.

Per al president de la Cambra de Comerç de Barcelona i del Jurat, Miquel Valls, el nou edifici serà un referent per tot el sector empresarial de Barcelona i un edifici emblemàtic per a la ciutat. Així mateix, està convençut que la nova construcció serà capdavantera a integrar les més avançades tecnologies en l’àmbit de l’edificació.

En aquest sentit, el projecte guanyador és un edifici de gran alçada, amb façana de vidre de doble capa i passeres de manteniment orientada a sud i oest. Aquesta doble capa i l’existència d’airejadors - peces de ventilació natural connectades domòticament al sistema de climatització - permeten un edifici molt eficient energèticament.

L’equip guanyador està integrat per Taller de Arquitectos Colaboradores SL en associació amb Xavier Ferrés, i amb la col·laboració de Robert Brufau (BOMA). Gascón i Roig són autors d’edificis de notable alçada, com les torres d’oficines Diagonal 682 i Llacuna, o del projecte per a la torre Europa, actualment en construcció. Xavier Ferrés està especialitzat en la concepció i construcció de façanes lleugeres des de fa més de 20 anys, i ha estat consultor de despatxos d’arquitectura nacionals com internacionals.

L’equip d’arquitectes guanyador d’aquest concurs serà l’encarregat de redactar l’avantprojecte, el projecte bàsic i el projecte executiu de la nova construcció, d’acord amb el que estableixen les bases del concurs. La proposta guanyadora ha estat escollida entre vuit finalistes d’elevada qualitat, segons ha assenyalat el Jurat. La resta d’equips que optaven a la fase final del concurs eren Batlle i Roig Arquitectes, CB; Martínez Lapeña - Torres Arquitectos, SL; Carles Puig Soler; Trias de Bes Arquitectura SL; b720 Arquitectura, SL; Fernando Ansorena Marenco / Elisabeth Cantallops Dalmau / Pere Ortega Andreu; i Ricard Mercadé / Aurora Fernández Arquitectes, SL.

El Jurat estava presidit pel president de la Cambra, Miquel Valls, i constituït pel Àngel Simon, Genís Marfà, Enric Lacalle, Enric Reyna, Josep Maria Grau i Santiago Sardà en representació de la Cambra de Comerç de Barcelona; l’arquitecte gallec Manuel Gallego i el degà Jordi Ludevid, en representació del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i Oriol Clos en representació de l’Ajuntament de Barcelona.

L’edifici s’ubicarà en un solar entre els carrers Pujades, Fluvià, Selva de Mar i l’avinguda Diagonal, i situarà aquesta corporació en el districte tecnològic de referència a la ciutat. La col·laboració del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya en la redacció i desenvolupament d’aquest concurs forma part del programa de suport a entitats públiques i privades per a la celebració de concursos d’arquitectura de qualitat, rigorosos i oberts a la diversitat professional dels arquitectes, iniciat amb el concurs per a la remodelació del Camp Nou. D’acord amb la voluntat de la Cambra i del mateix Col·legi d’Arquitectes de promoure l’interès per l’arquitectura en els concursos de rellevància, està previst organitzar una exposició amb els projectes seleccionats durant el mes de juny a la seu a Barcelona del Col·legi d’Arquitectes.


2008-05-29
SUMARI ARXIU
 
arquitectes.cat el nou web dels Arquitectes de Catalunya
La Generalitat posa en marxa el procés per aprovar la nova llei d'arquitectura a finals de 2014
Manifest per la Qualitat Democràtica
Necessita l'arquitectura d'un reset? Debat dijous 28 de novembre al Roca Barcelona Gallery
Lluís Comerón, elegit nou president de l'ITeC
Jordi Ludevid, reelegit com a president del CSCAE
Benedetta Tagliabue guardonada amb el Premi Riba Jencks 2013
Vegeu el vídeo de la taula rodona sobre Barcelona en el marc de l'exposició BCN/Enllaços
  Arxiu

2013
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2012
Desembre
Novembre
Octubre
Setembre
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2011

2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004