Notes de premsa  

El COAC presentarà el proper dimecres 10 d'octubre al Deutsches Architektur Museum (DAM) el llibre Catalunya. Guia d’Arquitectura Moderna. 1880-2007, que aplega el millor i més destacat de l’arquitectura catalana dels darrers cent trenta anys. La presentació està organitzada pel COAC amb la col·laboració del mateix Deutsches Architektur Museum i de l’Institut Ramon Llull.

La presentació mundial d’aquesta guia comptarà amb la presència de Jordi Ludevid, degà del Col·legi, Fernando Marzà, vocal de cultura, Maurici Pla, arquitecte i autor del llibre, així com diversos professionals i personalitats del món de l’arquitectura i de la cultura catalana i alemanya presents a Frankfurt.

El llibre Catalunya. Guia d’Arquitectura Moderna. 1880-2007 és la primera guia exclusivament centrada en Catalunya. Ofereix una radiografia de l’arquitectura moderna d’una manera senzilla, clara i rigorosa, que constitueix una eina de gran valor tant per al públic en general com per als professionals i estudiosos del món de l’arquitectura, gràcies a la seva claredat i qualitat expositiva i documental.

Cadascun dels 417 edificis inclosos en les 488 pàgines d’aquest llibre és presentat en forma de fitxa, amb un tractament gràfic clar i entenedor. Cada fitxa conté fotografies i una memòria descriptiva, i, en alguns casos, plànols i dibuixos. El conjunt ofereix una aproximació detallada a l’arquitectura i als seus autors, que, a manera de catàleg, agrupa les obres i els autors més reconeguts però també l’aportació de les darreres generacions d’arquitectes. La selecció d’obres i els textos són a cura de l’arquitecte Maurici Pla, i estan àmpliament il·lustrades amb fotografies de José Hevia. El llibre s’ha editat en tres idiomes (català, castellà i anglès) i té un preu de venda de 42 euros.

Després d’aquest avanç editorial a Frankfurt, que coincidirà amb les exposicions d’arquitectura catalana Construccions patents. Nova arquitectura feta a Catalunya i Gaudí Unseen que es poden veure al DAM, està previst presentar el llibre Catalunya. Guia d’Arquitectura Moderna 1880-2007 a Barcelona, en un acte a la seu central del Col·legi d’Arquitectes el 13 de novembre de 2007.


2007-10-04
SUMARI ARXIU
 
arquitectes.cat el nou web dels Arquitectes de Catalunya
La Generalitat posa en marxa el procés per aprovar la nova llei d'arquitectura a finals de 2014
Manifest per la Qualitat Democràtica
Necessita l'arquitectura d'un reset? Debat dijous 28 de novembre al Roca Barcelona Gallery
Lluís Comerón, elegit nou president de l'ITeC
Jordi Ludevid, reelegit com a president del CSCAE
Benedetta Tagliabue guardonada amb el Premi Riba Jencks 2013
Vegeu el vídeo de la taula rodona sobre Barcelona en el marc de l'exposició BCN/Enllaços
  Arxiu

2013
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2012
Desembre
Novembre
Octubre
Setembre
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2011

2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004