Notes de premsa  

El passat 25 d’octubre es va inaugurar una exposició a la seu barcelonina del COAC que mostra les deu propostes finalistes del concurs de remodelació del Camp Nou, que finalment s’ha adjudicat l’estudi de l’arquitecte britànic Norman Foster. Juntament amb aquests deu projectes, a l’exposició es pot veure el disseny original de l’estadi barcelonista, que l’any 1957 van realitzar Francesc Mitjans, Lorenzo García Barbón i Josep Soteras. L’exposició romandrà oberta fins el proper 10 de novembre. En el decurs d'aquest acte també es va presentar el llibre El Camp Nou, que han editat conjuntament el COAC i el FC Barcelona. El llibre, un doble volum, que repassa la història de l'estadi blaugrana des de la seva construcció, serveix per inaugurar una nova col·lecció de llibres del COAC que porta el nom d'Edificis.

Els deu equips seleccionats per a la última fase han estat, juntament amb Foster & Partners, Domingo-Ferre, CRV Arquitectos, Herzog & De Meuron, Sanaa, Martínez Lapeña-Torres, MAP-architects, GMP International, Ferrater-Serra-Vives-Cartagena-Vives-Arusport, i Claus en Kaan Architecten.

Tal com recull el FC Barcelona al seu web, després d'un procés "obert, participatiu, democràtic i internacional", el directiu del FC Barcelona Joan Franquesa va anunciar el 18 de setembre que el jurat, format per representants de l'Ajuntament, el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, del FC Barcelona i d’altres experts havia triat la proposta de Foster que, juntament amb la de Carlos Ferrater-Serra-Vives-Cartagena-Arusport havien arribat com a finalistes del procés de selecció.

El directiu Joan Franquesa va destacar alguns dels requisits que s'han valorat abans de prendre la decisió final, com ara que les obres no incidissin en el calendari esportiu, que tinguessin un efecte mínim sobre la massa social, que mantingués l'asimetria característica del Camp Nou (entre la Lateral i la Tribuna ) i que es converteixi en "un element icònic de la ciutat".

El directiu responsable de l'àrea de patrimoni va explicar que Norman Foster aporta "un gran coneixement de les grans infraestructures i dels grans recintes esportius", com ho demostra el fet que és l'autor del disseny del nou estadi de Wembley. Amb tot, l'estadi anglès no serà una referència en sí mateix, segons va explicat el directiu barcelonista.

Tot i que el nou estadi respectarà l'estructura bàsica de 1957 (amb les grades de la primera i segona graderia), l'aspecte exterior serà diferent, segons ha avançat Franquesa, que ha assegurat que el projecte "transmet passió" i farà que "els socis se sentin orgullosos". Pel que fa a l'aforament, es preveu un increment de 10.000 localitats, en diversos usos, malgrat que l'augment de seients no era un objectiu finalista: "El més important era fer un estadi confortable i modern."

El projecte definitiu podria estar definit en un termini aproximat de 12 mesos. Cap al segon semestre del 2008 es sol·licitaria la llicència corresponent a l'Ajuntament per iniciar els treballs, que compten amb un pressupost orientatiu d’uns 250 milions d’euros. En aquest sentit, Franquesa va comentat que "les administracions ja han manifestat la voluntat de reordenar l'entorn del Camp Nou" i l'àrea afectada al barri de les Corts.


2007-09-19
SUMARI ARXIU
 
arquitectes.cat el nou web dels Arquitectes de Catalunya
La Generalitat posa en marxa el procés per aprovar la nova llei d'arquitectura a finals de 2014
Manifest per la Qualitat Democràtica
Necessita l'arquitectura d'un reset? Debat dijous 28 de novembre al Roca Barcelona Gallery
Lluís Comerón, elegit nou president de l'ITeC
Jordi Ludevid, reelegit com a president del CSCAE
Benedetta Tagliabue guardonada amb el Premi Riba Jencks 2013
Vegeu el vídeo de la taula rodona sobre Barcelona en el marc de l'exposició BCN/Enllaços
  Arxiu

2013
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2012
Desembre
Novembre
Octubre
Setembre
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2011

2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004