Notes de premsa  

La promoció del debat sobre la pràctica de l’arquitectura en el marc internacional, la divulgació d’aquella arquitectura que assumeix la investigació amb determinació i la insistència en la reinvenció de la disciplina arquitectònica són tres dels objectius que nou equip editorial de Quaderns d’Arquitectura i Urbanisme s’ha compromès assolir en la etapa de la revista que s’ha iniciat amb el número 241.

Els actuals responsables –Lluís Ortega, Ramon Faura, Roger Adam, Santi Ibarra, Toni Montes, Xavier Osarte, Roger Paez i Moisés Puente– proclamen també que la recuperació del paper central en el debat disciplinar de l’arquitectura per part de la publicació es faci “des de posicions obertes i amb voluntat d’investigació”. Segons va manifestar el director, Lluís Ortega, en la festa de presentació celebrada al COAC de Barcelona el passat 22 d’abril, el plantejament del nou Quaderns –nous horitzons en innovadores maquetació i grafisme– respon a una reflexió sobre quin és el paper d’una revista col·legial d’arquitectura, tant en l’àmbit local com en el context internacional. Ortega es va comprometre a treballar per aconseguir una publicació que no solament tingui una visió divulgativa, sinó de reflexió i, especialment, propositiva.

L’equip editorial, integrat per vuit joves, va ser seleccionat l’any passat entre 15 equips –238 persones– que es van presentar al concurs. “Els quatre números que apareixeran cada any –va dir– respondran més a una observació d’allò que passa al nostre voltant i plantejaran aquelles qüestions que nosaltres considerem rellevant i que creiem que s’han de reforçar.” El número extra que també es publicarà anualment es farà conjuntament amb la Vocalia de Cultura i així mateix s’organitzaran altres activitats com, per exemple, el concurs d’habitatges recentment desenvolupat.

Recolzament del Col·legi

Després de mostrar la satisfacció de l’Àrea Coordinada de Cultura, Formació i Publicacions, el president de la Demarcació de Barcelona, Jordi Ludevid, va proclamar la confiança del Col·legi en el nou equip editorial i garantitzà el recolzament per resoldre possibles obstacles de futur. Ludevid va reconèixer també la tasca feta pel vocal de Cultura del COAC, Jordi Sardà, i pels de la Demarcació de Barcelona, Joan Roig i Manel Parés, pels membres del Consell Assesor –Josep Llinàs, Maurici Pla, Carme Ribas, Ton Salvadó, Manuel de Solà-Morales i Alejandro Zaera-Polo– i per l’empresa editora i la distribuïdora.

En aquesta mateixa línia es van expressar Jordi Sardà i el degà, Jesús Alonso. El degà, que va ressaltar la indubtable presència social i cultural de Quaderns com a referent de l’arquitectura a Catalunya i el món, seguidament va confessar el sentiment que s’experimenta –ell l’ha viscut en altres ocasions precedents– cada cop que s’acaba i comença una nova etapa de la revista. “Però allò realment important –va dir– és la continuïtat en la qualitat.” En aquest sentit va afirmar que el nou equip està preparat per afegir valor i per “avançar cap l’excel·lència”. El degà va animar a tots els companys –”un col·lectiu difícil per la nostra demostrada capacitat d’autocrítica”– a participar en la nova etapa a través de propostes i suggeriments.


2004-04-28
SUMARI ARXIU
 
arquitectes.cat el nou web dels Arquitectes de Catalunya
La Generalitat posa en marxa el procés per aprovar la nova llei d'arquitectura a finals de 2014
Manifest per la Qualitat Democràtica
Necessita l'arquitectura d'un reset? Debat dijous 28 de novembre al Roca Barcelona Gallery
Lluís Comerón, elegit nou president de l'ITeC
Jordi Ludevid, reelegit com a president del CSCAE
Benedetta Tagliabue guardonada amb el Premi Riba Jencks 2013
Vegeu el vídeo de la taula rodona sobre Barcelona en el marc de l'exposició BCN/Enllaços
  Arxiu

2013
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2012
Desembre
Novembre
Octubre
Setembre
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2011

2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004