Notes de premsa  

Les exposicions L’arquitectura de la indústria, 1925-1965. Registre DOCOMOMO Ibèric —a l’espai Picasso— i Alvar Aalto Valon Arkkitehti —a l’espai Photogràfic— es podran veure fins el proper 17 de març a la seu barcelonina del COAC, organitzades per la Demarcació de Barcelona del Col·legi.

L’arquitectura de la indústria, 1925-1965. Registre DOCOMOMO Ibèric, que compta amb Celestino García, Ana Tostões i Susana Landrove com a comissaris, parteix del treball de documentació que la Fundació Docomomo Ibèric —en col·laboració amb els Col·legis d’Arquitectes dels territoris peninsulars, els Instituts de Patrimoni d’algunes Comunitats Autònomes i la Fundació Caixa d’Arquitectes— ha realitzat sobre 160 peces i conjunts de la primera meitat del segle XX. A partir d’aquesta feina intensa d’investigació i documentació es presenta una exposició que pretén dibuixar una mirada global d’aquesta fascinant arquitectura que la indústria va ser capaç de generar.

Moltes d’aquelles instal·lacions es troben avui fora de funcionament i apareixen davant dels ulls dels ciutadans com un nou tipus de ruïna. La seva desaparició, el seu manteniment i reutilització funcional o la seva museificació suposen desafiaments apressants per als quals no hi ha respostes senzilles. Per això, aquest exigent treball d’estudi, inventariat, catalogació i lectura crítica adquireix un valor i importància especials.

De la seva banda, Alvar Aalto Valon Arkkitehti és una exposició d’imatges del fotògraf Txomin Ruiz de Larramendi Roa sobre el país on va viure l’arquitecte: Finlàndia. Les instantànies de l'exposició són el resultat d'un recorregut per l’arquitectura d’Alvar Aalto fet entre els mesos de gener i juliol de 2005. En aquest viatge, el fotògraf ressegueix les passes de l'arquitecte amb un fil conductor: reflectir com els edificis s'integren en la natura des de la relació mútua que s'estableix. Hi destaca, també, el tractament de la llum, que es converteix en un altre protagonista mitjançant un tractament molt especial.


2007-02-28
SUMARI ARXIU
 
arquitectes.cat el nou web dels Arquitectes de Catalunya
La Generalitat posa en marxa el procés per aprovar la nova llei d'arquitectura a finals de 2014
Manifest per la Qualitat Democràtica
Necessita l'arquitectura d'un reset? Debat dijous 28 de novembre al Roca Barcelona Gallery
Lluís Comerón, elegit nou president de l'ITeC
Jordi Ludevid, reelegit com a president del CSCAE
Benedetta Tagliabue guardonada amb el Premi Riba Jencks 2013
Vegeu el vídeo de la taula rodona sobre Barcelona en el marc de l'exposició BCN/Enllaços
  Arxiu

2013
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2012
Desembre
Novembre
Octubre
Setembre
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2011

2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004