Notes de premsa  

El FC Barcelona i el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya han firmat avui un conveni de col·laboració per a l’organització d’un concurs públic internacional per a la remodelació i modernització del Camp Nou. L’arquitecte o equip d’arquitectes i el projecte guanyador del concurs seran presentats coincidint amb la celebració del 50è aniversari de la inauguració del Camp Nou, que tindrà lloc el proper 24 de setembre, dia de la Mercè.

L’acte de signatura del conveni ha tingut lloc al mateix terreny de joc i ha anat a càrrec de Joan Laporta, president del FBC i Jordi Ludevid, degà del COAC. Posteriorment s’ha presentat el contingut del conveni a la Sala de Premsa del FCB.

Jordi Ludevid, degà del COAC ha assenyalat “que el gran repte que ara se’ns obre és convertir aquest concurs internacional d’arquitectura en un referent de qualitat, de transparència, de professionalitat, de rigor i d’excel·lència, i que, un cop més, posicioni la ciutat de Barcelona com un referent indiscutible per a l’arquitectura. De la mateixa manera que l’estadi del FCB és un referent internacional clar en el seu gènere, també volem que el concurs per a la seva remodelació i modernització ho sigui”.

Joan Laporta ha afirmat que “per al FCB és molt important iniciar un procés com aquest, i fer-ho de la mà del Col·legi d’Arquitectes, que permetrà organitzar un concurs públic, obert i d’abast internacional per a la millora d’unes instal·lacions esportives que són un referent no només per al FCB sinó per a la ciutat de Barcelona”.

L’aportació del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya se centra en l’assessorament necessari, tant institucional com tècnic, per a la convocatòria d’un model de concurs exemplar, i l’assessorament en la selecció del arquitecte o equips d’arquitectes encarregats del disseny, i de la direcció de l’execució d’aquesta obra. El concurs de remodelació i modernització que aquest conveni engega “permetrà incorporar i millorar aspectes de comfortabilitat, accessibilitat, seguretat, rendibilitat comercial o estètica” ha afirmat Joan Laporta en el decurs de la presentació.

Paral·lelament, el conveni estableix la col·laboració entre ambdues institucions en l’organització d’un programa cultural en commemoració del 50è aniversari de l’Estadi del FCB, inaugurat l’any 1956 i dissenyat per un equip d’arquitectes encapçalat per Francesc Mitjans junt amb Josep Soteras i Lorenzo Garcia-Barbón. El programa inclourà l’organització d’exposicions o la publicació d’un llibre dedicat al Nou Camp, entre d’altres.

Foto: Jordi Pareto


2006-02-07
SUMARI ARXIU
 
arquitectes.cat el nou web dels Arquitectes de Catalunya
La Generalitat posa en marxa el procés per aprovar la nova llei d'arquitectura a finals de 2014
Manifest per la Qualitat Democràtica
Necessita l'arquitectura d'un reset? Debat dijous 28 de novembre al Roca Barcelona Gallery
Lluís Comerón, elegit nou president de l'ITeC
Jordi Ludevid, reelegit com a president del CSCAE
Benedetta Tagliabue guardonada amb el Premi Riba Jencks 2013
Vegeu el vídeo de la taula rodona sobre Barcelona en el marc de l'exposició BCN/Enllaços
  Arxiu

2013
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2012
Desembre
Novembre
Octubre
Setembre
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2011

2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004