Notes de premsa  

L’exposició Alejandro de la Sota. Maquetes, inaugurada el 25 de gener, mostra maquetes d’obres de l’arquitecte a diferents escales. La mostra, organitzada per la Demarcació de Barcelona del Col·legi, és el resultat del treball de recerca de la càtedra de Projectes i Patrimoni —dirigida pel professor Víctor López Cotelo— de la Facultat d’Arquitectura de la Technische Universität de Munic. El mateix dia 25 de gener van ser inaugurades les exposicions Guías de Documentación. Los comedores de la SEAT —a l’espai Picasso— i A lo largo de... —a l’espai Photogràfic.

La mostra, que romandrà oberta fins el proper 22 de febrer, està concebuda com una exposició itinerant que ja ha estat exposada a l’ETH de Zurich, a la Universitat d’Stuttgart i la TU Kaiserslautern abans d’arribar a Espanya, on ha itinerat per diferents ciutats. Barcelona serà l’última escala abans d’iniciar un recorregut pel centre d’Europa. L’editorial Anton Pustet Salzburgo ha realitzat una publicació en castellà, anglès i alemany que documenta l’exposició.

Víctor López Cotelo, col·laborador d’Alejandro de la Sota entre 1972 i 1979, va ser l’encarregat de presentar l’exposició el passat 25 de gener. Amb motiu de la mostra s’ha organitzat la jornada de conferències Trobades amb l’obra d’Alejandro de la Sota, que es celebrarà el proper dissabte 3 de març, a la sala d’actes del COAC de 10 a 14 h.

A l’espai Picasso, Guías de Documentación. Los comedores de la SEAT mostra el treball que des de fa uns anys, desenvolupa l’Escola d’Arquitectura La Salle al Taller de 4t, les Guies de Documentació Arquitectònica. Es tracta d’un treball d’estudi, investigació i documentació d’edificis rellevants i amb un interès especial en la innovació, en l’ús de nous materials i sistemes constructius... L’objectiu és mostrar el procés de documentació en un projecte d’execució. I precisament un d’aquests treballs, Els menjadors de la SEAT, és el que es mostrarà a l’espai Picasso. A l’exposició es poden veure fotografies, plànols, documentació i explicacions del treball que va realitzar César Ortiz-Echagüe el 1953 en col·laboració amb l’estudi de Rafael de la Joya i Manuel Barbero.

Per últim, a l’espai Photogràfic, l’exposició A lo largo de... mostra un projecte fotogràfic de Juame Farré, que descriu l’entorn a partir d’imatges panoràmiques del paisatge xilè i argentí. Amb aquest treball fotogràfic, Farré transporta a la imatge tot el que la vista pot abastar des d’un punt, superant, així, la barrera a la qual es veu sotmès el fotògraf en mirar pel visor de la càmera. Així, se superen els límits de la visió i s’obté una representació gràfica del recorregut de la mirada, aconseguint un camp visual de 180º o, fins i tot, de 360º.

Foto: Jordi Pareto


2007-01-26
SUMARI ARXIU
 
arquitectes.cat el nou web dels Arquitectes de Catalunya
La Generalitat posa en marxa el procés per aprovar la nova llei d'arquitectura a finals de 2014
Manifest per la Qualitat Democràtica
Necessita l'arquitectura d'un reset? Debat dijous 28 de novembre al Roca Barcelona Gallery
Lluís Comerón, elegit nou president de l'ITeC
Jordi Ludevid, reelegit com a president del CSCAE
Benedetta Tagliabue guardonada amb el Premi Riba Jencks 2013
Vegeu el vídeo de la taula rodona sobre Barcelona en el marc de l'exposició BCN/Enllaços
  Arxiu

2013
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2012
Desembre
Novembre
Octubre
Setembre
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2011

2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004