Notes de premsa  

Els pavellons del restaurant Les Cols d’Olot, d'RCR (Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta) a la categoria d’Arquitectura; el Parc de la Pedra Tosca de Les Preses, també d’RCR, en espais exteriors i el muntatge efímer Intervenció a la Cisterna de Girona, de Xavier Montal i Daniel Xifrà han estat les obres guardonades a la desena edició dels Premis d’Arquitectura de Girona. La Demarcació de Girona del COAC va donar a conèixer els projectes guanyadors en el decurs d’un acte celebrat ahir, 19 de desembre, a l’Auditori - Palau de Congressos de la ciutat.

En aquesta ocasió, el Jurat format pels arquitectes Guillermo Vázquez Consuegra, Efrén García i Cristina Díaz (Cero9), Manuel Feo i Manuel Brullet ha premiat les obres esmentades entre els 41 projectes seleccionats, mentre que ha declarat desert el premi en la categoria d’Interiorisme. El jurat també ha atorgat diverses mencions especials: dues en Arquitectura, per a l’ampliació de la biblioteca del campus del barri Vell de la Universitat de Girona i per a la Casa Bianna, de Jordi Hidalgo i Daniela Hartmann; en Interiorisme, per al Lounge Bar d’Empuriabrava, de Jordi Fernández i Eduardo Guitérrez; en espais exteriors, per al Camí amb psicina a Jafre, també d’Hidalgo i Hartmann i, finalment, al projecte Somnis de Nadal, dels alumnes d’Interiorisme de l’Escola d’Art d’Olot en Espais Efímers.

L’acte de lliurament dels premis, conduït per l’escriptor Josep M. Fonalleras, també ha comptat amb la participació del director del Festival Internacional de Teatre Temporada Alta, Salvador Sunyer, del director del Museu del Joguet de Catalunya, Josep M. Joan Rosa, del director de l'Observatori del Paisatge, Joan Nogué, i del president de la Demarcació de Girona del COAC, Josep Riera, que van ser els encarregats de lliurar els corresponents diplomes als projectes finalistes i premiats. A la cloenda, el delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Girona, Jordi Martinoy, l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, i el degà del Col·legi, Jordi Ludevid, van valorar, amb la perspectiva d’aquests deu anys, els Premis d’Arquitectura.


2006-12-20
SUMARI ARXIU
 
arquitectes.cat el nou web dels Arquitectes de Catalunya
La Generalitat posa en marxa el procés per aprovar la nova llei d'arquitectura a finals de 2014
Manifest per la Qualitat Democràtica
Necessita l'arquitectura d'un reset? Debat dijous 28 de novembre al Roca Barcelona Gallery
Lluís Comerón, elegit nou president de l'ITeC
Jordi Ludevid, reelegit com a president del CSCAE
Benedetta Tagliabue guardonada amb el Premi Riba Jencks 2013
Vegeu el vídeo de la taula rodona sobre Barcelona en el marc de l'exposició BCN/Enllaços
  Arxiu

2013
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2012
Desembre
Novembre
Octubre
Setembre
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2011

2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004