Notes de premsa  

Els espais d’exposicions del COAC a Barcelona tornen a renovar els seus continguts amb les tres noves mostres inaugurades el passat 21 de setembre: L’obrador de Gaudí, a la sala gran d’exposicions, i PFCs ESARQ 2004/05 i Somnis d’aigua a l’espai Picasso. Les tres conformen una diversificada oferta amb la qual la Demarcació de Barcelona inaugura la seva oferta cultural de tardor..

L’obrador de Gaudí mostra com era l’espai on va treballar l’arquitecte els darrers anys de la seva vida mitjançant un total de 10 instantànies que pertanyen al fons Matamala de l’Arxiu Històric del COAC. L’any 1926 es va retratar l’interior de l’obrador de Gaudí en un conjunt de plaques de vidre de les quals se’n va perdre el rastre després de la Guerra Civil. Les plaques de vidre –les 10 úniques de l’obrador de Gaudí trobades fins ara- van ser localitzades i adquirides pel COAC a París l’any 2001.

Amb aquesta exposició, que es podrà veure fins el proper 7 d’octubre, s’obre la nova temporada d’exposicions que tindrà com a fil conductor la tècnica, mostrada com un procés essencial vinculat a la creativitat i, com a conseqüència, a l’evolució arquitectònica.

L’eP acull PFCs ESARQ 2004/05, que mostra els treballs de final de carrera del alumnes de l’escola d’arquitectura de la UIC integrats als grups de Josep Miàs i Emiliano Armani a Atenes; Federico Soriano i Rosa Rull a Burdeus; Manolo Feo, Jaume Valor, Marina Romero i Ricardo Devesa a Montjuïc i Antonio Sanmartín i Marín Ezquerro a la Ciutadella sense zoo fins al mar. Aquesta exposició compta amb Antonio Sanmartín i Rafa Zuza com a comissaris.

Per últim, Somnis d’aigua mostra una sèrie de fotos de Vanesa Miralles en un singular experiment de creació de ficció a partir d’una ficció combinant una peixera amb diverses imatges de dansa per tal d’obtenir imatges capaces d’enganyar l’ull de l’espectador. Les dues exposicions de l’eP es podran visitar també fins el 7 d’octubre.


2006-09-21
SUMARI ARXIU
 
arquitectes.cat el nou web dels Arquitectes de Catalunya
La Generalitat posa en marxa el procés per aprovar la nova llei d'arquitectura a finals de 2014
Manifest per la Qualitat Democràtica
Necessita l'arquitectura d'un reset? Debat dijous 28 de novembre al Roca Barcelona Gallery
Lluís Comerón, elegit nou president de l'ITeC
Jordi Ludevid, reelegit com a president del CSCAE
Benedetta Tagliabue guardonada amb el Premi Riba Jencks 2013
Vegeu el vídeo de la taula rodona sobre Barcelona en el marc de l'exposició BCN/Enllaços
  Arxiu

2013
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2012
Desembre
Novembre
Octubre
Setembre
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2011

2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004