Notes de premsa  

El COAC va inaugurar el divendres 28 d’abril l’edifici que acollirà la Delegació de l’Alt Empordà a la ciutat de Figueres que fins ara estava ubicada al carrer Peralada de la mateixa ciutat. L’acte va comptar amb la participació de Joan Armangué, alcalde de Figueres, Jesús Alonso, degà del COAC, Josep Riera, president de la Demarcació de Girona del COAC, i M. Dolors Llorà, delegada de l’Alt Empordà del COAC, que van remarcar la importància d’aquesta seu a l’Alt Empordà. També va ser present el president de la Diputació de Girona, Carles Pàramo, la delegada de la Generalitat de Catalunya a Girona, Pia Bosch, i el president del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Jordi Cabezas.

L’edifici que ocupa la Delegació de l’Alt Empordà, datat c. S/XVIII i annex a la rectoria de Sant Pere, s’obre al públic després d’un complex procés de recuperació coordinat per l’equip d’arquitectes Jaume Breton, Angel F. Liedo, Xavier Teixidor i Carles Victoria, guanyadors del concurs que va convocar la Delegació de l’Alt Empordà a l’any 2001.

L’adaptació de l’edifici, actualment propietat del Bisbat de Girona, per als nous usos públics va fer necessari un replanteig total dels espais, atès que el caràcter domèstic dels interiors i l’estat general de l’estructura reclamaven reformes importats. Així, la solució adoptada conserva les parets exteriors i la coberta de l’edifici primitiu i buida l’interior d’aquest contenidor per a situar un nou nucli de comunicacions adjacent al passatge, deixant els espais propers a la façana de la plaça nets per a distribuir-hi les dependències de la Delegació. Aquesta disposició permet obtenir a cada una de les plantes, un espai flexible, ben orientat i amb capacitat per a poder ser adaptat a les necessitats col·legials actuals i futures.

El tractament de les façanes estableix un llenguatge que vol entendre els dos edificis: el de la Parròquia i el del Col·legi com a conjunt, amb la intenció de potenciar la presència de la institució a la Ciutat. Els acabats utilitzats recuperen les tècniques pròpies del barroc, l’estil que es va utilitzar en la reforma inacabada de la façana de la rectoria. A través dels esgrafiats s’ha formalitzat una decoració unitària que reconeix sense estridències la dualitat del programa interior però completa satisfactòriament la reforma inacabada des de feia seixanta anys.

A l’interior, s’utilitza un llenguatge de màxima sobrietat i contenció, amb paraments llisos pintats de blanc i paviments de formigó polit sobre els que destaca un mobiliari actual de colors vius que ajuda a significar els diferents espais.

La recuperació de la porta lateral del passatge com a nova entrada principal i la posició del rètol identificador de la institució en la cantonada de la façana tracten de potenciar la regeneració d’aquest espai.


2006-05-03
SUMARI ARXIU
 
arquitectes.cat el nou web dels Arquitectes de Catalunya
La Generalitat posa en marxa el procés per aprovar la nova llei d'arquitectura a finals de 2014
Manifest per la Qualitat Democràtica
Necessita l'arquitectura d'un reset? Debat dijous 28 de novembre al Roca Barcelona Gallery
Lluís Comerón, elegit nou president de l'ITeC
Jordi Ludevid, reelegit com a president del CSCAE
Benedetta Tagliabue guardonada amb el Premi Riba Jencks 2013
Vegeu el vídeo de la taula rodona sobre Barcelona en el marc de l'exposició BCN/Enllaços
  Arxiu

2013
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2012
Desembre
Novembre
Octubre
Setembre
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2011

2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004