Notes de premsa  

L’Agrupació AuS (Arquitectura i Sosteniblitat) organitzarà el proper dimecres 3 de maig una jornada tècnica dedicada al reciclatge de les aigües pluvials, grises i negres d’origen domèstic. La jornada, que es desenvoluparà a partir de les 19.30 hores a la seu col·legial de la Gran Via barcelonina (n 563), forma part del cicle Construir arquitectura sostenible: el dia a dia, amb el qual AuS pretén conformar un espai de debat per donar a conèixer el mercat incipient dels materials, els sistemes constructius i les instal·lacions amb baix impacte ambiental.

La mesa tècnica que conduirà la sessió serà moderada per Albert Cuchí, professor de l’ETSAB i membre d’AUS, que s’encarregarà d’exposar de quines són les eines projectuals i normatives existents i les seves mancances i encerts. Intervindran, a més, Tica Font, coordinadora del Grup de Treball Nova Cultura de l'Aigua de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona, que parlarà de l’ordenança marc de l’aigua de la Diputació i les responsabilitats sanitàries en les instal·lacions domèstiques; Núria Pedrals, sotsdirectora General de Qualitat, Sostenibilitat i Rehabilitació de l’habitatge de la Generalitat de Catalunya, tractant els criteris de sostenibilitat envers l’aigua en l’edificació (decret d’ecoeficiència i accions futures);Gabriel Borràs, Cap de l’Àrea de Planificació per l’Ús Sostenible de l’Aigua de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), que explicarà els criteris de qualitat de l’aigua regenerada segons diferents usos, la normativa existent en aquest sentit i les previsions futures; Fidela Frutos, arquitecta i membre d’AUS, que es referirà a la pràctica professional i la sostenibilitat i per últim, un representant de l’empresa Biotrit, especialitzada en instal·lacions per a la depuració d’aigües grises i negres, que parlarà sobre la definició tècnica dels productes, el tipus de manteniment posterior i l’adequació a la normativa.

La jornada està plantejada com una sessió “avançada”, destinada a tècnics de l’àmbit de l’edificació i el territori, a representants de les administracions vinculades a l’àmbit de l’edificació, la presència dels quals és important per conèixer la normativa present i les previsions futures, així com a les empreses, per tal de debatre i proposar millores sobre els productes presents en el mercat.

Aquestes sessions “avançades” oferiran la possibilitat d’obtenir una documentació prèvia constituïda per un llistat bibliogràfic, articles, referències comentades a pàgines web, etcètera. que es penjarà a la web col·legial del COAC. I també es formularan preguntes prèvies per part dels professionals perquè els conferenciants puguin anar preparant les respostes.

La jornada comptarà també amb una fila 0, en la que està previst que seguin: Gabriel Barbeta, arquitecte i professor d’Ecoarquitectura de la Universitat de Girona; Manel Isnard, responsable del medi fluvial del Consorci del Besòs; Josep Lascurain, biòleg especialitzat en urbanisme i medi ambient i soci fundador de SGM,s.l. i Judith Seubas, portaveu de la campanya Catalunya estalvia aigua, organitzada per Ecologistes en Acció de Catalunya .

Es pot confirmar l’assistència a la secretaria tècnica d’AuS, trucant al telèfon 93 3067828 o bé enviant un correu electrònic a auscatalunya@coac.net

Foto: Detall del dipòsit d'aigües pluvials de Zona Universitària. CLABSA.


2006-04-28
SUMARI ARXIU
 
arquitectes.cat el nou web dels Arquitectes de Catalunya
La Generalitat posa en marxa el procés per aprovar la nova llei d'arquitectura a finals de 2014
Manifest per la Qualitat Democràtica
Necessita l'arquitectura d'un reset? Debat dijous 28 de novembre al Roca Barcelona Gallery
Lluís Comerón, elegit nou president de l'ITeC
Jordi Ludevid, reelegit com a president del CSCAE
Benedetta Tagliabue guardonada amb el Premi Riba Jencks 2013
Vegeu el vídeo de la taula rodona sobre Barcelona en el marc de l'exposició BCN/Enllaços
  Arxiu

2013
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2012
Desembre
Novembre
Octubre
Setembre
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2011

2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004