Notes de premsa  

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal va inaugurar el dilluns 3 d’abril a la seu del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya a Girona l’exposició Amb vistes al mar, que explica els objectius del Pla director del sistema costaner. La mostra tanca així un recorregut que l’ha dut prèviament a Barcelona, Tarragona i Tortosa. Aquesta exposició, que es podrà visitar fins el 7 de maig, mostra què és i quins són els objectius i les propostes d’aquest Pla i com, mitjançant una actuació urbanística, es pot preservar una part molt important dels espais del litoral català que encara estan sense urbanitzar.

Amb l’objectiu de mostrar què representa el Pla director urbanístic del Sistema Costaner (PDUSC), l’exposició recrea un itinerari històric en el qual, per mitjà d’un vídeo projectat a tres pantalles sincronitzades, es posa de manifest l’evolució i els usos al litoral català. Aquest itinerari històric es remunta uns 80 anys enrere per ensenyar què ha passat en aquesta àrea en l’espai que abasta la vida de les generacions avui vives.

Els itineraris es munten al voltant de la cita de dades estadístiques i de l’encadenament de diferents imatges que mostren el territori en diversos moments del període estudiat, sense un afany de comparació de l’estat concret d’alguns paratges, sinó amb la voluntat de ser un testimoni del que ha succeït en aquesta estreta franja de territori. Aquests itineraris s’organitzen per temes com els assentaments humans, les infraestructures, el turisme, la indústria o la natura i el paisatge.

Després d’aquest preàmbul històric, l’exposició se centra en el Pla director urbanístic del sistema costaner, mitjançant aquests elements:
- Simulador virtual en 3D: permet fer un vol virtual per la costa catalana i veure i consultar les unitats territorials protegides pel Pla.
- Mapa gegant del litoral català: mostra, a escala 1/25.000 en 3D, tots els àmbits que preserva el Pla, mentre uns ordinadors annexos proporcionen tota la informació vinculada (superfície protegida, imatges, informació històrica sobre l’ocupació urbanística de l’àrea, entre altres)
- Projecció: sis pantalles projecten imatges virtuals amb les zones protegides vinculades a les imatges reals de la costa en aquella àrea.


2006-04-04
SUMARI ARXIU
 
arquitectes.cat el nou web dels Arquitectes de Catalunya
La Generalitat posa en marxa el procés per aprovar la nova llei d'arquitectura a finals de 2014
Manifest per la Qualitat Democràtica
Necessita l'arquitectura d'un reset? Debat dijous 28 de novembre al Roca Barcelona Gallery
Lluís Comerón, elegit nou president de l'ITeC
Jordi Ludevid, reelegit com a president del CSCAE
Benedetta Tagliabue guardonada amb el Premi Riba Jencks 2013
Vegeu el vídeo de la taula rodona sobre Barcelona en el marc de l'exposició BCN/Enllaços
  Arxiu

2013
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2012
Desembre
Novembre
Octubre
Setembre
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2011

2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004