Notes de premsa  

La revista Quaderns d’Arquitectura i Urbanisme del COAC compta amb un nou equip editor. Fernando Marzà i Josep Quetglas seran els gestors, Mateu Barba assumirà la coordinació, Joan Barjau la maqueta i compaginació i Jaume Orpinell i Ester Rovira s’encarregaran de les fotografies. La nova direcció, que té previst publicar el seu primer número el proper mes de juny, ha estat l’escollida per la Junta de Govern del COAC per a dirigir aquesta prestigiosa revista durant els propers quatre anys, després d’analitzar totes les propostes editorials inscrites al concurs obert per a l’adjudicació de les tasques de direcció i redacció convocat pel Col·legi el passat mes de novembre, un cop vençut el conveni amb l’anterior equip editor.

Quaderns d’Arquitectura i Urbanisme s’estructurarà en cinc parts, amb arquitectes a càrrec de cadascuna d’elles: “Editorial” (Oriol Bohigas); “Arquitectura actual”, amb els quatre subàmbits de “Projectes” (Moisés Gallego i Ignacio Paricio), “Domèstica” (Xavier Monteys), “Urbanisme” (Manuel de Solà Morales), “Construcció” (Jaume Avellaneda, Robert Brufau i Victor Rahola); Arquitectura històrica (Salvador Tarragó, Antonio Armesto); Entrevista (Itziar González Virós); i “Crítica”, amb els set subàmbits “Lectures” (Carles Martí, Joan Llecha), “Mirador” (Helio Piñón), “De Re Cívica (Xumeu Mestre), “Exposicions” (Fernando Marzà, Marta Peris), “Política” (Rafael de Càceres, Josep Crosas), “Escoles” (Ton Salvadó, Miguel Usandizaga), “Des de Fora” (Josep Quetglas, Daniela Colafranceschii), “Arxiu” (David Ferrer, Manuel del Llano).

Una fotografia d’arquitectura en blanc i negre ocuparà la coberta de la revista, inspirada en el model de la revista Cuadernos de arquitectura dels anys 50 i 60. Humberto Rivas serà l’autor de les quatre primeres portades de Quaderns, i serà succeït per Manel Esclusa, Jordi Tudó, Toni Cumella i Manel Serra. La nova direcció publicarà quatre revistes cada any i tres números especials temàtics al llarg dels quatre anys de contracte previstos.

Els responsables de la nova etapa de Quaderns d’Arquitectura i Urbanisme es proposen “donar a conèixer la producció arquitectònica dins l’àmbit territorial col·legial i l’obra dels arquitectes col·legiats. El mercat crea i promociona l’arquitecte solitari, sense més arrels que el seu flaire de caçador, creador i necessitat d’una filosofia i estil propis, reconeixibles i autor genial d’edificis singulars”. Davant d’aquest panorama Quaderns d’Arquitectura i Urbanisme “tractarà d’oposar-hi una figura d’arquitecte on la capacitat i el mestratge personal són manifestació d’un saber col·lectiu, après, constituït al llarg del temps, i on la diferència individual forma part de les característiques de la comunitat”.

El nou equip de Quaderns, , succeeix en la direcció de la revista a l’equip liderat per l’arquitecte Lluís Ortega i integrat per Ramon Faura, Roger Adam, Santi Ibarra, Toni Montes, Xavier Osarte, Roger Paez i Moisés Puente, que n’han estat els editors des de l’abril de 2004.


2006-02-23
SUMARI ARXIU
 
arquitectes.cat el nou web dels Arquitectes de Catalunya
La Generalitat posa en marxa el procés per aprovar la nova llei d'arquitectura a finals de 2014
Manifest per la Qualitat Democràtica
Necessita l'arquitectura d'un reset? Debat dijous 28 de novembre al Roca Barcelona Gallery
Lluís Comerón, elegit nou president de l'ITeC
Jordi Ludevid, reelegit com a president del CSCAE
Benedetta Tagliabue guardonada amb el Premi Riba Jencks 2013
Vegeu el vídeo de la taula rodona sobre Barcelona en el marc de l'exposició BCN/Enllaços
  Arxiu

2013
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2012
Desembre
Novembre
Octubre
Setembre
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2011

2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004