Notes de premsa  

El departament de Relacions Internacionals del COAC va organitzar, amb la col·laboració de la borsa de treball una jornada el passat 2 de febrer per presentar la nova convocatòria de les beques Leonardo 2006, que permetran 15 joves arquitectes realitzar beques a estudis de França, Itàlia, Àustria, Finlàndia, Portugal i Malta. La jornada va servir també per divulgar les noves eines de suport i foment al treball a l’estranger amb les quals compta el Col·legi, així com també altres projectes europeus en aquesta mateixa línia.

A la jornada hi van intervenir Elsa Ibar, vocal de la Junta de Govern del COAC; Jordi Farrando, director del departament de Relacions Internacionals del COAC; Rafael Balanzó, coordinador dels programes europeus del COAC i dels joves professionals Mònica Batalla, Núria Ferrer, Judit Garriga, Sandra Mestre, David Sánchez i Pepa González, becats en la darrera edició del programa Leonardo per realitzar estades de pràctiques a estudis d’Alemanya, França i Itàlia.

Precisament, mostrar l’experiència d’aquests arquitectes i compartir les seves experiències i record és l’objectiu de l’exposició Biografies de pràctica professional a l’estranger, que es va inaugurar com a cloenda de la jornada a l’espai Picasso de la seu barcelonina del COAC.La primera part de l’exposició inclou fotografies, plànols, dibuixos, etc. disposats d’una manera caòtica dins un entramat, el qual esdevé un bosc d’imatges que explica la sensació inicial amb què es van trobar els narradors en aterrar als països de destí: Itàlia, França o Alemanya. D’aquesta manera, l’espectador copsa els diferents records dels protagonistes: fotografies especials de llocs, amistats fetes, situacions curioses, etc. combinades amb elements extrets dels treballs realitzats allà.

Les fotografies i documents gràfics que han aportat els participants van suspesos i disposats dins una retícula imaginària, penjats a diferents alçades a fi de dibuixar una gràfica lineal que descriu l’estat personal de cadascú en el moment de la imatge representada —si es tenia una sensació d’ofuscació, el panell anirà més avall, i a la inversa—.

A la segona part de l’exposició s’hi podrà veure una projecció de seqüències d’imatges sobre els treballs realitzats a l’estranger.L’exposició, que es podrà veure a l’eP fins el 18 de febrer, està organitzada pel departament de Relacions Internacionals del COAC, comissariada per Mònica Batalla amb la col·laboració de David Sánchez i Judit Garriga. La jornada i l’exposició han comptat amb el patrocini de l’empresa Erco.


2006-02-09
SUMARI ARXIU
 
arquitectes.cat el nou web dels Arquitectes de Catalunya
La Generalitat posa en marxa el procés per aprovar la nova llei d'arquitectura a finals de 2014
Manifest per la Qualitat Democràtica
Necessita l'arquitectura d'un reset? Debat dijous 28 de novembre al Roca Barcelona Gallery
Lluís Comerón, elegit nou president de l'ITeC
Jordi Ludevid, reelegit com a president del CSCAE
Benedetta Tagliabue guardonada amb el Premi Riba Jencks 2013
Vegeu el vídeo de la taula rodona sobre Barcelona en el marc de l'exposició BCN/Enllaços
  Arxiu

2013
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2012
Desembre
Novembre
Octubre
Setembre
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2011

2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004