Notes de premsa  

La Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya coordina la celebració de l’Any Masó, que suposarà l’organització d’un seguit d’activitats entre setembre de 2006 i 2007 per difondre la vida i l’obra de l’arquitecte gironí Rafael Masó per tot el territori català.

El programa d’activitats, encara provisional, inclou exposicions, conferències, tallers, i publicacions. L’Any Masó serà inaugurat a principis de setembre de 2006, amb una gran celebració que suposarà el tret de sortida de l’Any.

El set d’abril del 2006 es compliran cent anys de l’obtenció del títol d’arquitecte per part de Rafael Masó i Valentí. Per celebrar aquesta efemèride, el passat mes de gener del 2005 es va constituir la Comissió Any Masó, amb l’objectiu d’implicar a tots els agents de la societat per poder definir un programa d’activitats que difongui la vida i l’obra de l’arquitecte gironí. Un any més tard, la Comissió presenta un primer Programa d’Activitats i el logotip oficial de l’Any Masó, obra del dissenyador gràfic gironí Àngel Madrià.

Rafael Masó i Valentí neix a Girona l'any 1880. El 1900 inicia els estudis d'Arquitectura a Barcelona i obté el títol d’arquitecte el 1906, compartint promoció amb Josep M. Pericas i Josep M. Jujol. Format en l’ambient del Modernisme, ja des de les primeres obres defineix els trets del que serà el noucentisme gironí. Recupera la tradició artesana de la ceràmica, la fusta, el vitrall i la forja i marca un estil arquitectònic que dóna caràcter a la ciutat. La seva producció s’estén per tota la demarcació, amb obres tant importants com la Farinera Teixidor, les cases Batlle, Ensesa i Teixidor a Girona, la Casa Masramon a Olot, la Cooperativa Palafrugellenca a Palafrugell i el conjunt de ciutat-jardí de S'Agaró, entre moltes altres.

L’acte de presentació oficial de l’Any Masó, celebrat el passat 31 de gener, va ser presidit per l’alcaldessa de Girona, Anna Pagans, el vicepresident de la Diputació de Girona, Enric Vilert, la delegada a Girona de la Generalitat, Pia Bosch, el vicerector de la Universitat de Girona, Joaquim M. Puigverd, el secretari de Junta de Govern del Col·legi d’Aparelladors de Girona, Narcís Sureda, i el president de la Demarcació de Girona del COAC, Josep Riera.

S’han adherit a la proposta de l’Any Masó la Diputació de Girona, el Parlament de Catalunya i els ajuntaments d’Anglès, Bescanó, Brunyola, Castell-Platja d’Aro, Cerdanyola del Vallès, Olot, Palafrugell, Quart, Sant Feliu de Guíxols, Sant Gregori, Sant Hilari Sacalm, Santa Coloma de Farners, Sarrià de Ter, Sils, Torroella de Montgrí, La Vall d’en Bas i Vilablareix.


2006-02-01
SUMARI ARXIU
 
arquitectes.cat el nou web dels Arquitectes de Catalunya
La Generalitat posa en marxa el procés per aprovar la nova llei d'arquitectura a finals de 2014
Manifest per la Qualitat Democràtica
Necessita l'arquitectura d'un reset? Debat dijous 28 de novembre al Roca Barcelona Gallery
Lluís Comerón, elegit nou president de l'ITeC
Jordi Ludevid, reelegit com a president del CSCAE
Benedetta Tagliabue guardonada amb el Premi Riba Jencks 2013
Vegeu el vídeo de la taula rodona sobre Barcelona en el marc de l'exposició BCN/Enllaços
  Arxiu

2013
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2012
Desembre
Novembre
Octubre
Setembre
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2011

2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004