Notes de premsa  

La relació professional i d’amistat que es va establir entre Pablo Neruda i l’arquitecte català Germán Rodríguez Arias, tangible en les diverses cases que el poeta xilè va posseir, és el nucli central de l’exposició Neruda-Rodríguez Arias, cases per a un poeta, que es pot veure des del 27 d’octubre a la sala d’exposicions de la Demarcació de Tarragona del COAC. Els comissaris de l’exposició, els arquitectes Marc Folch i Pilar Calderón, pronunciaran avui dijous una conferència a la sala d’actes de la Demarcació a les 20 hores per presentar la mostra.

Mitjançant plànols originals, cartes manuscrites, fotografies i altres materials, extrets molts d'ells de l'Arxiu Històric del COAC, l’exposició pretén reconstruir el procés creatiu que van compartir poeta i arquitecte, que va anar molt més enllà de l’estricta relació professional per traduir-se en creació d’habitatges i mobiliari difícilment classificable, en un exercici de llibertat al marge de qualsevol moda.

L’exposició, produïda per l’Àrea Coordinada de Cultura, Formació i Publicacions del Col·legi, està comissariada pels arquitectes Pilar Calderón i Marc Folch, autors també del catàleg i d’una exhaustiva recerca sobre la relació entre el poeta i l’arquitecte català. En l’organització de l’exposició també hi col·laboren l’Agregaduria Cultural del Consulat General de Xile a Barcelona, la Fundació Neruda i Pilma.

El programa cultural de la Demarcació de Tarragona articulat al voltant de la figura de Neruda es completarà amb el recital poètic Me gustas. Catalunya amb Neruda, a càrrec d’Enric Majó i Eulogio Dávalos, el proper dijous 10 de novembre a la mateixa sala d’actes a aprtir de les 20 hores, i amb la projecció de la pel·lícula El cartero y Pablo Neruda -dilluns 14 de novembre, també a les 20 hores-, que posteriorment serà comentada per José Carlos Suárez, crític d’art i director de l’Aula Cinema de la URV.


2005-11-03
SUMARI ARXIU
 
arquitectes.cat el nou web dels Arquitectes de Catalunya
La Generalitat posa en marxa el procés per aprovar la nova llei d'arquitectura a finals de 2014
Manifest per la Qualitat Democràtica
Necessita l'arquitectura d'un reset? Debat dijous 28 de novembre al Roca Barcelona Gallery
Lluís Comerón, elegit nou president de l'ITeC
Jordi Ludevid, reelegit com a president del CSCAE
Benedetta Tagliabue guardonada amb el Premi Riba Jencks 2013
Vegeu el vídeo de la taula rodona sobre Barcelona en el marc de l'exposició BCN/Enllaços
  Arxiu

2013
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2012
Desembre
Novembre
Octubre
Setembre
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2011

2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004