Notes de premsa  

L’associació Amics de la Ciutat i l’AAUC organitzaren el passat 18 d’octubre a la sala d’actes de la seu barcelonina del COAC una taula-debat sobre la promoció immobiliària Caufec, situada a Esplugues de Llobregat. Amb el subtítol de Porta o muralla de Barcelona, al debat participaren els arquitectes Agàpit Borràs, Esteve Ponsa i Josep Oliva, i l’advocat Jordi Miró. Joaquim Arenas, president d’Amics de la Ciutat, moderà l’acte.

El pla Caufec, promogut per la constructora Sacresa, preveu construir al barri de Finestrelles, al peu de Collserola i al terme municipal d’Esplugues de Llobregat, un total de 700 habitatges, un parc empresarial de 90.000 metres quadrats, un centre comercial de 15.000 metres quadrats i un hotel, a més de zones verdes. Diferents associacions veïnals van crear la Plataforma contra el Pla Caufec, que des de fa 14 anys s’oposa frontalment a aquest projecte, que considera desproporcionat, fet que creuen col·lapsarà encara més les vies d’entrada i sortida de Barcelona, ja que està al costat de la Ronda de Dalt i de la carretera B-23.

Enfront la qualificació d’operació especulativa de la l’esmentada plataforma, l’ajuntament d’Esplugues considera que el Pla Caufec suposa una gran oportunitat per a la dinamització econòmica del municipi.


2005-10-13
SUMARI ARXIU
 
arquitectes.cat el nou web dels Arquitectes de Catalunya
La Generalitat posa en marxa el procés per aprovar la nova llei d'arquitectura a finals de 2014
Manifest per la Qualitat Democràtica
Necessita l'arquitectura d'un reset? Debat dijous 28 de novembre al Roca Barcelona Gallery
Lluís Comerón, elegit nou president de l'ITeC
Jordi Ludevid, reelegit com a president del CSCAE
Benedetta Tagliabue guardonada amb el Premi Riba Jencks 2013
Vegeu el vídeo de la taula rodona sobre Barcelona en el marc de l'exposició BCN/Enllaços
  Arxiu

2013
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2012
Desembre
Novembre
Octubre
Setembre
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2011

2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004