Notes de premsa  

Els degans del COAC, Jesús Alonso, del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, Àngel Llobet i del Col·legi d’Economistes de Catalunya, Jordi Conejos, van presidir l’acte oficial de nomenament d’Antoni Serra Ramoneda com a president del recentment creat Tribunal Arbitral Tècnic de Catalunya (TATC), celebrat el dijous, 30 de juny, a l’Hotel Ritz de Barcelona. L’acte va comptar amb l’assistència de destacats representants d’institucions i de la societat civil catalana.

El TATC vetllarà per la resolució de conflictes, principalment referits a qüestions tècniques, a través de l’arbitratge, procediment alternatiu als processos dels tribunals ordinaris de justícia que permet més agilitat i la reducció de costos i temps en la resolució dels casos. El TATC es dirigeix al conjunt dels ciutadans i actuarà com un organisme especialitzat principalment en la resolució de conflictes vinculats a l’arquitectura, l’enginyeria i l’economia. Les resolucions (o laudes) dictades pels àrbitres nomenats pel TATC tindran caràcter d’inapel·lables i només podran ser recorreguts davant dels òrgans judicials per defecte de forma.

Els àmbits d’actuació del TATC inclouen, entre d’altres, la construcció, l’urbanisme, el medi ambient, l’entorn industrial, la prestació de serveis professionals, les assegurances, els accidents, la valoració de negocis, activitats i patrimoni, la valoració de danys, perjudici econòmic i lucre cessant, aspectes financers i d’altres àmbits especialitzats de les professions tècniques.

A més del seu president, el TATC estarà integrat pels vocals Ricardo Gómez Cano (arquitecte pèrit), Ramon Pedrerol Jardí (enginyer industrial), i Antonio Argandoña Rámiz (economista), així com per Josep Barceló Salleras, que actuarà com a secretari. El Tribunal Arbitral Tècnic de Catalunya (TATC) s’encarregarà d’analitzar cada cas en litigi i designarà un àrbitre per a la resolució de cada conflicte d’acord amb els coneixements tècnics que requereixi cada cas.

El Tribunal Arbitral Tècnic de Catalunya té la seva seu a Barcelona (Plaça Berenguer el Gran, 1, pral. 08003 Barcelona. Tel: 93 310 60 51. A/e: info@tatcat.com) i és un organisme vinculat a la Fundació Privada Catalana per a l’Arbitratge Tècnic (FPCAT).


2005-07-01
SUMARI ARXIU
 
arquitectes.cat el nou web dels Arquitectes de Catalunya
La Generalitat posa en marxa el procés per aprovar la nova llei d'arquitectura a finals de 2014
Manifest per la Qualitat Democràtica
Necessita l'arquitectura d'un reset? Debat dijous 28 de novembre al Roca Barcelona Gallery
Lluís Comerón, elegit nou president de l'ITeC
Jordi Ludevid, reelegit com a president del CSCAE
Benedetta Tagliabue guardonada amb el Premi Riba Jencks 2013
Vegeu el vídeo de la taula rodona sobre Barcelona en el marc de l'exposició BCN/Enllaços
  Arxiu

2013
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2012
Desembre
Novembre
Octubre
Setembre
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2011

2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004