Notes de premsa  

Els 32 projectes distingits com a preseleccionats, seleccionats i guanyadors de la primera edició dels premis ArqCatMón van rebre el seu reconeixement en un acte celebrat ahir, dilluns 27 de juny, a la sala d’actes de la seu barcelonina del COAC i presidit per la consellera de Cultura de la Generalitat, Caterina Mieras, el director general d’Arquitectura i Habitatge, Joan Ganyet, i el Degà del COAC, Jesús Alonso.

Impulsats pel COAC en el marc del seu programa d’internacionalització i difusió de l’arquitectura catalana al món, el veredicte del premi, que es va fer públic el passat mes de febrer, va guardonar els següents projectes: Habitatges Experimentals a Tòquio, d’Alfons Soldevila (Premi en la categoria d’Arquitectura Residencial); el Parlament Escocès d’EMBT Miralles-Tagliabue i la Torre Cube a Mèxic, de Carme Pinós (Premi ex aequo en la categoria d’Arquitectura No Residencial); Schwarzenbergplatz a Viena, d’Alfredo Arribas (Premi en la categoria Urbanisme i Paisatgisme). Així mateix, el jurat va atorgar una Menció Especial per al projecte Elemental 2002 a Xile, de Josep Parcerisa en aquesta última categoria.

A més de la gran majoria de premiats i seleccionats, l’acte va comptar amb la presència d’altres arquitectes i diversos representants dels agents socials i econòmics implicats en l’arquitectura, l’urbanisme i el medi ambient.

En el decurs de l’acte, el director del departament de Relacions Internacionals del Col·legi, Jordi Farrando va presentar les principals característiques de l’ArqCatmón, un projecte endegat per l’esmentat departament per tal de difondre la tasca dels arquitectes catalans a l’estranger a través de la recopilació de les seves obres i projectes. Un premi, una exposició i un catàleg online composen el projecte, i delimiten una tasca que permet visualitzar, analitzar i fomentar l’exercici transnacional dels arquitectes catalans.

L’Atles ArqCatMon és una base de dades online que difon permanentment a través d’internet els treballs dels arquitectes catalans a l’estranger. El Premi ArqCatMon, del qual s’ha celebrat aquest any 2005 la primera edició, destaca les obres transnacionals més remarcables presentades pels col·legiats en el període 1997-2003. L’expo ArqCatMon, serà una mostra internacional itinerant que s’exhibirà per primera vegada a Istambul –del 3 al 7 de juliol de 2005- amb ocasió del Congrés Internacional de la UIA (Unió Internacional d’Arquitectes), i posteriorment viatjarà al Japó (Exposició Universal a Aichi), Cuba i La Xina (Hangzhou). L’any 2006 arribarà a Barcelona, on es podrà veure a la seu del COAC.


2005-06-28
SUMARI ARXIU
 
arquitectes.cat el nou web dels Arquitectes de Catalunya
La Generalitat posa en marxa el procés per aprovar la nova llei d'arquitectura a finals de 2014
Manifest per la Qualitat Democràtica
Necessita l'arquitectura d'un reset? Debat dijous 28 de novembre al Roca Barcelona Gallery
Lluís Comerón, elegit nou president de l'ITeC
Jordi Ludevid, reelegit com a president del CSCAE
Benedetta Tagliabue guardonada amb el Premi Riba Jencks 2013
Vegeu el vídeo de la taula rodona sobre Barcelona en el marc de l'exposició BCN/Enllaços
  Arxiu

2013
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2012
Desembre
Novembre
Octubre
Setembre
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2011

2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004