Notes de premsa  

Les exposicions Xarxes estratègiques, que mostra les principals propostes per a un model de xarxes d'infraestructures per a Catalunya, i La casa sense gènere, integrada pels projectes elaborats durant el taller del mateix títol coordinat per Zaida Muxí i Anna Puigjaner en el marc de les recents jornades Urbanisme i Gènere, han estat inaugurades a la seu barcelonina del COAC.

Organitzada per la Demarcació de Barcelona, la inauguració el passat 9 de maig de la mostra Xarxes estratègiques, que es podrà veure a la sala d’exposicions fins el proper 23 de juny, va ser precedida d’una conferència de Josep Antoni Acebillo, conseller delegat de Barcelona Regional, SA.

Les estructures territorial i urbana no vénen definides només per un discurs morfològic autònom. Els fluxos produïts pels intercanvis de béns i persones condicionen les formes i, òbviament, també l'estructura general. Històricament, sempre ha estat així. Les vies romanes permetien sinèrgies entre ciutats molt distants, que expliquen la durada, dimensió i estabilitat de l'Imperi. Així mateix, els fluxos dels peregrins durant l'Edat Mitjana van configurar camins i ciutats nous.

Les xarxes infraestructurals, juntament amb la situació geogràfica, l'aglomeració i l'estructura sectorial, són un dels principals factors determinants del potencial de desenvolupament sectorial, i un dels principals factors determinants del potencial de desenvolupament i capacitat productiva d'una economia regional. Tanmateix, cal subratllar que la demanda creixent de mobilitat i de recursos energètics requereix de xarxes infraestructurals absolutament fiables amb capacitat de racionalitzar tant l'oferta com la demanda, així com la seva implantació correcta al territori.

A més de mostrar els principals projectes de futur, la mostra dóna una visió de la situació actual, tant a nivell europeu com estatal, de les infrastructures de transport, i una reflexió sobre el recurs (oferta/demanda) de l'aigua i l'energia. Els continguts de l'exposició es plasmen segons plànols esquemàtics amb diferents contextos -europeu, estatal i català- amb una explicació breu i sintètica de les tesis principals sobre les diferents xarxes: viària, ferroviària, aeroports, ports, hidràulica, elèctrica, etcètera.

La llar sense gènere

També el passat dia 9 de maig i a la mateixa hora s’inaugurà a l’espai Picasso l’exposició La casa sense gènere, que recull els projectes elaborats durant el taller La casa sense gènere, coordinat per Zaida Muxí i Anna Puigjaner, en el marc de les jornades Urbanisme i Gènere, organitzades per la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, l'ETSAB i el COAC.

A partir de l'anàlisi històrica de l'evolució de l'habitatge en els últims 50 anys, els projectes són propostes per a la construcció d'un espai a la mesura de tothom, una reflexió i reformulació dels espais domèstics per cercar noves tipologies d'habitatges adaptats a la societat actual, en la qual la divisió tradicional entre home i dona s'ha posat en qüestió


2005-05-09
SUMARI ARXIU
 
arquitectes.cat el nou web dels Arquitectes de Catalunya
La Generalitat posa en marxa el procés per aprovar la nova llei d'arquitectura a finals de 2014
Manifest per la Qualitat Democràtica
Necessita l'arquitectura d'un reset? Debat dijous 28 de novembre al Roca Barcelona Gallery
Lluís Comerón, elegit nou president de l'ITeC
Jordi Ludevid, reelegit com a president del CSCAE
Benedetta Tagliabue guardonada amb el Premi Riba Jencks 2013
Vegeu el vídeo de la taula rodona sobre Barcelona en el marc de l'exposició BCN/Enllaços
  Arxiu

2013
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2012
Desembre
Novembre
Octubre
Setembre
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2011

2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004