Notes de premsa  

La Demarcació de Tarragona del COAC ha presentat un nou volum de la sèrie Inventaris d’Arquitectura, dedicat a l’obra de Pau Pérez Jové. El degà del COAC, Jesús Alonso, i els arquitectes Josep Quetglas, Moisés Gallego i Carlos Quintans van intervenir en l’acte de presentació del llibre el passat 31 de març a la sala d’actes del COAC a Tarragona.

El llibre inclou texts d’aquests tres arquitectes, a més del mateix Pau Pérez, i fotografies de Lluís Casals, Carles Fargas i el mateix Pérez. En el libre, Gallego afirma que “per a Pau Pérez , l’arquitectura, per sobre de qualsevol altra consideració, és bàsicament construcció. Així de simple i excepcional. El seu aprenentatge com a arquitecte i l’ofici adquirit amb els anys són i han estat aprenentatge a peu d’obra. O sigui, adquisició i posada en pràctica de coneixements constructius, de tècniques d’execució i de posta en obra”.

En les 140 pàgines del llibre es recullen gran quantitat de treballs de Pèrez, com ara diversos blocs d’habitatges, escoles públiques, esglésies, edificis administratius, el Conservatori i Auditori municipal de Música a Vila-seca, el pavelló poliesportiu de Sant Salvador o l’Escola Municipal de Música a El Vendrell.

Nascut a Barcelona l’any 1947, Pau Pérez estudià a l’ETSAB. Obté el títol d’arquitecte en 1973. En 1976 es trasllada a Reus on troba feina en una empresa constructora. En 1991 deixa l’empresa i comença a treballar com a professional liberal en encàrrecs per a l’Administració, amb la col·laboració d’Anton Banús. A partir de 1999 dóna classes de Projectes a l’Escola d’Arquitectura de la Universitat Ramon Llull.

La col·lecció Inventaris d’Arquitectura pretén donar forma impresa a l’experiència professional d’arquitectes amb una trajectòria extensa i remarcable al llarg i ample de la geografia catalana, amb la idea d’anar construint un fons documental d’actualitat. Les publicacions es complementen amb una exposició, on es poden veure els projectes. L’exposició sobre l’obra de Pérez romandrà oberta fins el 7 de maig.


2005-03-31
SUMARI ARXIU
 
arquitectes.cat el nou web dels Arquitectes de Catalunya
La Generalitat posa en marxa el procés per aprovar la nova llei d'arquitectura a finals de 2014
Manifest per la Qualitat Democràtica
Necessita l'arquitectura d'un reset? Debat dijous 28 de novembre al Roca Barcelona Gallery
Lluís Comerón, elegit nou president de l'ITeC
Jordi Ludevid, reelegit com a president del CSCAE
Benedetta Tagliabue guardonada amb el Premi Riba Jencks 2013
Vegeu el vídeo de la taula rodona sobre Barcelona en el marc de l'exposició BCN/Enllaços
  Arxiu

2013
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2012
Desembre
Novembre
Octubre
Setembre
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2011

2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004